Opnames bioscoopfilm 'F.C. De Kampioenen' in volle gang

vrijdag 3 mei 2013

In het Franse Grasse zijn Skyline Entertainment, Eén en Independent Films volop bezig met de opnames voor de langverwachte bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen'.

In die avontuurlijke familiefilm reizen De Kampioenen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin. In de scène die op de avond van donderdag 2 mei wordt ingeblikt, vallen De Kampioenen ongevraagd binnen op het feest van een steenrijke emir.


Eind april gingen de opnames voor de bioscoopfilm van de razend populaire televisiereeks 'F.C. De Kampioenen' van start. Daarin reizen De Kampioenen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin, op uitnodiging van Tartuffe, een vriend van voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden.

Alle hoofdacteurs van het 21ste en laatste seizoen van 'F.C. De Kampioenen' spelen ook mee in de film: Marijn Devalck, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader, Johny Voners, Loes Van den Heuvel, Ben Rottiers, Ann Tuts, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Danni Heylen, Tuur De Weert en Jaak Van Assche. Mike Verdrengh speelt op zijn beurt de rol van antagonist Albert Tartuffe en Joyce Beullens kruipt in de huid van Carlita, een liftend meisje dat De Kampioenen onderweg oppikken.

Momenteel wordt er gedraaid in Zuid-Frankrijk. In de scènes die op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei worden opgenomen, gaan De Kampioenen 'partycrashen' op het feest van een rijke emir.

Nachtopnames
Voor de nachtopnames van 1 en 2 mei trekken cast en crew naar Château Diter, een grandioos renaissancelandgoed in Grasse, aan de Franse Rivièra.

In de film spelen die scènes zich af tijdens een feest van een steenrijke emir (Amid Chakir). De Kampioenen zijn het kasteel van de sjeik binnengedrongen op zoek naar Albert Tartuffe (Mike Verdrengh), met wie ze nog een eitje te pellen hebben. Wanneer ze Tartuffe vinden, komt het tot een vechtpartij, maar dat is buiten de sjeik en zijn rechterhand (Mourade Zeguendi) gerekend. Zij laten De Kampioenen inrekenen door de bewakers.

- Op woensdag 1 mei vinden de opnames buiten plaats, voor het kasteel. Die dag brengt de filmploeg de chaotische situatie in beeld die ontstaat wanneer De Kampioenen binnenvallen op het feest van de sjeik. In het tumult vallen verscheidene Kampioenen in het water.

- Op donderdag 2 mei wordt er in het kasteel opgenomen. Dan staan De Kampioenen oog in oog met de sjeik, en leggen ze aan de hand van het contract dat ze met Tartuffe hebben afgesloten uit hoe de vork in de steel zit.

Ook opnames in België
Momenteel wordt er enkel gedraaid in Frankrijk, maar in juni worden de opnames in België verdergezet. De bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen' wordt half december in de zalen verwacht.

De makers
Voor het scenario van de film sloegen vier schrijvers de handen in elkaar: Hec Leemans, de auteur van de populaire stripreeks van 'F.C. De Kampioenen', actrice An Swartenbroekx, die de rol van Bieke speelt in de reeks en verscheidene scenario’s schreef voor de reeks, Bart Cooreman, een van de scenaristen van 'F.C. De Kampioenen', en Johan Gevers, een van de regisseurs van de reeks. Johan Gevers zal de bioscoopfilm ook regisseren. De productie van de film is in handen van Skyline, de makers van de Eén-reeks Salamander en de bioscoopfilm Groenten uit Balen.

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers