Opnames nieuw BBC-drama 'Les Miserables' gepland in België

donderdag 11 januari 2018

Ons land zal enkele maanden het decor vormen van de nieuwe BBC-herwerking van het historische drama 'Les Misérables'. De regie van Victor Hugo's adaptatie is in handen van Tom Shankland ('The Missing' en 'House of Cards') en werd geschreven door Andrew Davies ('House of Cards' en 'Bridget Jones's Diary').

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Dominic West ('The Square') als Jean Valjean en David Oyelowo ('Selma') als Javert. De twee acteurs zijn eveneens ook executive producers van de reeks. Ze worden bijgestaan door Lily Collins ('Mirror', 'Mirror') als Fantine.


Met een opvallende relevantie voor vandaag, getuigt 'Les Misérables' van de strijd van de Franse onderklasse en hoe ver ze moeten gaan om te overleven. De zesdelige adaptatie van Hugo's levenswerk zal de levendige personages en spectaculaire beelden maar vooral het ongelooflijke en toegankelijke verhaal, authentiek tot leven brengen.

De opnames zullen 100 draaidagen in beslag nemen en gaan van in februari tot en met eind juli op verschillende locaties in België. Er zal ook Belgisch talent ingezet worden en daarvoor zijn de castings momenteel bezig.

'Na 'The White Queen' en beide seizoenen van 'The Missing' is dit ondertussen al de vierde samenwerking tussen CZAR Film & TV en de BBC. De interessante combinatie van economische fondsen zoals Screen Flanders en Screen Brussels met de Belgische tax shelter maatregel maakt het nog steeds mogelijk om zo'n prestigieuze dramareeksen naar België te halen. We kijken er erg naar uit om na 'The Missing' weer met regisseur Tom Shankland samen te werken en natuurlijk ook met de gekozen A-list cast zoals West en Oyelowo', aldus producer Eurydice Gysel.

'Les Misérables' kwam mede tot stand met steun van het Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Sven Gatz en BNP Paribas Fortis Film Finance dat instond voor een deel van de financiering via de Belgische Tax Shelter.

Persbericht Post Bills PR/CZAR Film & TV
http://www.bbc.co.uk
BBCOne
Meer artikels over CZAR

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers