Opnames nieuwe reeks 'Dag Sinterklaas' volop aan de gang

donderdag 16 mei 2019

Sinterklaas en Zwarte Piet vertoeven momenteel in Antwerpen, want daar zijn de opnames voor een volledig nieuwe reeks 'Dag Sinterklaas' volop aan de gang.

In deze nieuwe fictiereeks krijgen kinderen een inkijk in het universum van de Sint en al zijn vrienden. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt: ‘Hoe zet ik mijn schoen klaar?, ‘Waarom komt de Sint met de stoomboot’ of ‘Wat is het lievelingseten van de Sint?’. Doorheen de aflevering wordt het antwoord duidelijk, aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage.


De allereerste uitzending van 'Dag Sinterklaas' dateert ondertussen al van meer dan 25 jaar geleden en is deel gaan uitmaken van het collectieve erfgoed van Vlaanderen. De gloednieuwe reeks van 'Dag Sinterklaas', opnieuw van de hand van Hugo Matthysen, heeft respect voor dit erfgoed, maar blaast tegelijkertijd een nieuwe wind door het Sinterklaas-universum. Zo zullen niet enkel Sinterklaas en Zwarte Piet te zien zijn in deze fictiereeks, maar duiken er ook heel wat vertrouwde personages op: Ramon, Conchita, Professor Van den Uytleg en de kapiteins zullen regelmatig hun opwachting maken.

Daarnaast verwelkomt 'Dag Sinterklaas' ook een aantal gloednieuwe figuren: kijkers zullen onder meer kennismaken met de strenge stafhouder van de Sint, de beschermende Kneta Knieschijf en de enthousiaste Palomita, het nichtje van Conchita.

De Sint wenst deze mensen te danken voor de aangename samenwerking: Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Els Dottermans, Bart Hollanders, Pieter Embrechts, Tine Embrechts, Wim Opbrouck, Nico Sturm, Adriaan Van Den Hoof en Jonas van Thielen.

De reeks wordt geregisseerd door Stijn Coninx en Frank Van Passel naar een scenario van Hugo Matthysen en zal in première gaan op Ketnet in het najaar van 2019. De nieuwe 'Dag Sinterklaas' is mede mogelijk gemaakt met steun van het VAF. 'Dag Sinterklaas' is een samenwerking van Ketnet en Sylvester.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers