OUTtv wil meer zoenende homomannen op tv

donderdag 4 augustus 2016

De Europese gay lifestylezender OUTtv komt met een actie om de acceptatie van zoenende homomannen te bevorderen. Op zaterdag 6 augustus vaart OUTtv mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam met de KISS CAM boot.

Dit jaar vindt de 23ste EuroPride plaats in Amsterdam. OUTtv (kanaalnummer 551 in de pakketten Play & Play More van Telenet) voorziet daarom haar boot met een megagroot KISS CAM scherm om de acceptatie van homomannen een duwtje in de rug te geven. Het scherm op de boot zal zoenende stelletjes op de kade in beeld brengen.


'We vinden dat er te weinig gezoend wordt door homo’s op tv,' stelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. 'Uiteraard brengt OUTtv veel programma’s waarin zoenende mannen niet ontbreken, maar op andere zenders kan nog veel gewonnen worden. Ruim een derde van de bevolking heeft moeite met twee zoenende mannen. Ter vergelijking: slechts 12% neemt aanstoot aan een heterokus.' De studie van het SCP concludeert dat voornamelijk gelovige mensen moeite hebben met homoseksualiteit. Jongeren en vrouwen hebben een meer open mind. In het openbaar voelen homo's zich eveneens vaker onveilig dan hetero's. Ze worden sneller uitgescholden of nog erger: in elkaar geslagen.

Ook ex-Songfestivalcoryfeeën Marga Bult en Kate Ryan delen daarom de visie van OUTtv. Beiden steunen het initiatief muzikaal op de boot. Kate, oud-ambassadrice van de World Outgames, en Marga, als gekroonde diva, zetten zich al jaren in voor de homogemeenschap. Het is eveneens het eerste bezoek van Kate Ryan aan de Canal Parade in Amsterdam. Lees ook:
Premier Charles Michel wint homo-award van OUTtv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers