Pico van 'F.C. De Kampioenen' naar de cel

dinsdag 12 november 2013

Ex-acteur Walter Michiels (49) is veroordeeld tot 6 maanden cel en een boete van 300 euro na een aantal hevige ruzies met zijn vriendin. Michiels staat bekend als Pico Coppens uit de tv-serie 'F.C. De Kampioenen'.

'De relatie tussen de twee partners is turbulent, met alcoholmisbruik als versterkende factor', aldus de rechter.


Michiels en zijn vriendin Sabine hebben in maart en april 2012 een paar zware ruzies gehad. Daarbij zou de voormalige acteur zijn vriendin hebben geslagen met een bezemsteel. Michiels zou Sabine ook in het gezicht hebben geklopt tot haar vals gebit los kwam.

Sabine werd met dezelfde straffen gesanctioneerd, omdat ook zij zich tijdens de hevige ruzies niet onbetuigd heeft gelaten. De vrouw zou de ex-acteur bedreigd hebben met een broodmes terwijl ze schreeuwde dat ze hem kapot zou maken als hij haar nog eens aanraakte.

Het openbaar ministerie had de internering van Walter Michiels gevorderd en 8 maanden cel voor Sabine gevraagd. De rechter in Leuven oordeelde dus anders. 'Het strafblad van beiden geeft aan dat zij reeds meermaals veroordeeld werden voor strafbare feiten, gelinkt aan alcoholgebruik. Noch het dossier, noch de verslagen van de deskundige geven aan dat beiden voldoen aan de voorwaarden om hen te laten interneren', aldus de rechter in Het Nieuwsblad.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Openbare aanklager wil Walter 'Pico' Michiels interneren
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: TVvisie Extra

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers