Pro League verkoopt uitzendrechten voetbal aan Italiaanse groep

donderdag 13 februari 2014

De uitzendrechten van de Jupiler Pro League gaan voor de komende zes seizoenen naar de Italiaanse groep MP & Silva. Dat werd beslist na een marathonvergadering van 7 uur.

Telenet grijpt naast de uitzendrechten van het Belgische voetbal. De voetbalclubs uit eerste klasse kozen met grote meerderheid voor het bod van de Italiaanse groep MP & Silva. Enkel Standard stemde tegen.


De voetbalrechten van de Belgische eerste klasse zijn nu tot 2020 in handen van MP & Silva. Zij nemen een adviserende rol op zich voor de verkoop van de rechten. CEO van de Pro League, Ludwig Sneyers zegt dat op deze manier alle pistes open blijven voor de aanbieders als Telenet, Belgacom en Voo. Zij zullen kunnen bieden op verschillende loten, waarvan 1, 2 en 3, over de live uitzendingen gaan. Dat zijn de zogenaamde klassieke tenders.

MP & Silva koopt wereldwijd voetbalrechten op. Zo bezitten ze die al in bijvoorbeeld Italië, Duitsland en Engeland. Het bedrijf garandeert de Belgische clubs 55 miljoen per jaar, maar dat kan oplopen tot 70 miljoen als het de rechten van de Jupiler Pro League ook in het buitenland aan de man kan brengen.

De verkoop van de rechten aan MP & Silva is vooral een bittere pil voor Telenet. CEO John Porter liet zich donderdag in De Standaard nog negatief uit over de Italianen. 'Wij zullen geen zaken doen met hen', zo zei hij. Afwachten nu of het Mechelse bedrijf bij dat standpunt blijft of toch de mogelijke pistes zal gaan aftasten.


Lees ook:
Telenet, Belgacom en Voo willen front vormen voor voetbalcontract

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers