Productiehuis De Raconteurs werkt aan vijf tv-producties

dinsdag 10 juli 2012

Productiebedrijf De Raconteurs werden opgericht eind 2010 en kenden eind 2011 meteen succes met hun eerste reeks op Canvas: 'Drie Generaties'. Door dat succes is het Gentse productiehuis nu, als jonge telg in het veranderende audiovisuele landschap, met vijf verschillende tv-producties aan de slag.

Voor het televisieseizoen 2012-2013 maken De Raconteurs voor Canvas de reeksen 'Meneer de Burgemeester' en '100 jaar Vooruit' (met de steun van het VAF/Mediafonds, het VAF/Filmfonds, de Stad Gent en het Amsab-ISG) en voor het televisieseizoen 2013-2014 maken ze de reeks 'Meneer de Schoolmeester' en zijn ze ook al bezig met voorbereidingen voor de tv-reeks 'Grand Central Belge. Voetreis door een verdwijnend land', naar het gelijknamige boek van Pascal Verbeken waar ze de rechten van kochten bij De Bezige Bij Antwerpen.


'We zijn zeer blij dat we gevraagd werden deze reeksen te maken', zegt gedelegeerd bestuurder Dimitri Casteleyn, 'het laat ons toe een goede basis te leggen en verder passioneel te groeien met sterke en integere verhalenreeksen waarin het boeiende, levensechte verhaal centraal staat.'

Verbreding
'Alle goede voorstellen en ideeën die passen in onze missie zijn mogelijk. We zijn voornamelijk met non-fictie gestart en zijn de VRT erkentelijk voor hun geloof in ons maar dat kan dus op termijn inderdaad ook fictie worden. Het zullen ook niet altijd noodzakelijk series zijn. Het kan ook een wekelijks of wie weet een dagelijks programma zijn', zegt Dimitri Casteleyn.

Daarnaast brengen ze twee non-fictie boeken uit bij Manteau en zijn ze ook gestart met corporate videos voor bedrijven en organisaties op de hen kenmerkende verhalende wijze.

Aanwervingen
Per productie worden verschillende teams ingezet (cameramannen, geluidstechnici, etc.), meestal op freelance basis, maar door de groei zijn er ook drie vaste krachten aangeworven om het team van De Raconteurs te versterken. Martijn D’haene kwam per 15 maart na vijf jaar Woestijnvis over als monteur, Dieter Schietse vervoegde het team per 1 juli als productieassistent en researcher en Karen Huysman begint als productieassistente en administratief medewerker per 1 september.

Ervaring
Dimitri Casteleyn wordt vanaf 1 september de enige gedelegeerd bestuurder. Met zijn ervaring als stichter en bedrijfsleider van eerder Ellips NV (nu deel van het Amerikaanse Omnicom/Porter Novelli) en e-COM NV (nu deel van het Franse Alcatel), ook bedrijven in de communicatie- en mediawereld, zal hij de groei van De Raconteurs managen, zowel naar organisatie en structuur als naar financiën toe.

De samenwerking met Wim Vanseveren, tot hiertoe slechts 40% gedelegeerd bestuurder, neemt in goed onderling overleg een andere vorm aan. Wim Vanseveren: 'Vanaf september zal ik waar mogelijk vanuit mijn bvba Uitzichten andere samenwerkingsprojecten met De Raconteurs ontwikkelen.'

De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden: programmamakers Peter Vandekerckhove en ex-Woestijnvisser Lieven Billiet, samen met gedelegeerd bestuurder Dimitri Casteleyn.

'We hebben met de Raconteurs alle disciplines in eigen huis: van het bedenken van concepten en formats over scenario-, regie- en camerawerk tot productie, nabewerking en montage', vervolgt Casteleyn. 'We hebben ook alle nodige ervaring in huis met het zakelijk opvolgen van projecten.'

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
deraconteurs

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers