Proximus trapt nieuw voetbalseizoen af

donderdag 18 juli 2019

Binnenkort gaan de Jupiler Pro League en de Proximus League, en ook de grootste Europese competities, alweer van start voor een nieuw seizoen.

Uiteraard zullen de tv-klanten van Proximus die op een van deze opties hebben ingetekend, deze verschillende competities opnieuw live kunnen bekijken. Nieuw dit jaar is dat de abonnees alle competities zullen kunnen volgen, zowel op tv als via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Om zijn sportaanbod te vereenvoudigen, heeft Proximus beslist om vanaf 1 juli zijn opties 'Belgian Sports' en 'International Sports' samen te voegen om alleen nog 'All Sports' over te houden. Vanaf nu is dit dus de unieke afspraak voor de sportfans in de catalogus van de tv-opties van Proximus.

Door enkel nog de optie 'All Sports' te behouden, maakt Proximus geen onderscheid meer tussen de Belgische en internationale sporten. Deze evolutie sluit aan bij de interesses van de meeste sportliefhebbers. Deze laatsten zullen immers niet alleen willen zien wat de terugkeer van Vincent Kompany voor de Jupiler Pro League betekent, ze zullen al even ongeduldig uitkijken naar de eerste wedstrijden van Eden Hazard in zijn nieuwe club: Real Madrid. Dit geldt net zo goed voor de basketbalfans, die niets van de wedstrijden van de Belgische competitie én van de NBA willen missen.

Sinds 1 juli hebben alle abonnees van de optie 'Belgian Sports' dus toegang tot de programma's van de optie 'International Sports' en vice versa: ze kunnen alle wedstrijden bekijken van de Jupiler Pro League, de UEFA Champions League, de Proximus League, de EuroMillions Basketball League en de Audi Hockey League, terwijl de 3 kanalen van Eleven Sports het beste van de Serie A, La Liga, de Bundesliga, de MLS, de FA Cup, de NBA, de NFL en de UFC Fighting zullen tonen. Ook het Europees kampioenschap veldhockey, dat van 16 tot 25 augustus plaatsvindt in Antwerpen, wordt uitgezonden op Eleven Sports. En dan zijn er nog de zenders Eurosport 2, Motorvision TV, Automoto en Extreme Sports, die ook deel uitmaken van de optie 'All Sports'.

Om de overgang te vergemakkelijken en de huidige abonnees van 'Belgian Sports' en 'International Sports' rustig vertrouwd te maken met deze nieuwe sportcontent, betalen ze tot 1 maart 2020 hun huidige tarief. Na deze kennismakingsperiode van acht maanden stappen ze definitief over naar de optie 'All Sports'.

De 11 en 11+ zenders worden 'Proximus Sports'
De andere grote verandering van dit nieuwe sportseizoen is dat de klassieke kanalen van Proximus 11 (gewijd aan Belgische sporten) en Proximus 11+ (internationale sporten) worden vervangen door 10 nieuwe kanalen van Proximus Sports, beschikbaar op de kanaalnummers 101 tot 110. Deze worden in een volledig nieuw jasje gestoken, en willen dé place to be zijn voor alle fervente sportliefhebbers in België, zowel op tv, op het web als op de sociale netwerken.

Het aanbod van Proximus Sports blijft niet beperkt tot de live uitzendingen: het eerste kanaal, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 te bekijken op de kanaalnummers 14 en 101, zal ook sportdocumentaires en wekelijkse magazines omvatten. Tel daarbij de spitse analyses van de commentatoren en analisten van Proximus Sports: Nicolas Debrabander, Gert Verheyen, Wim Deconinck, Peter Vandenbempt, Frank Raes, Nico Lainé en Wesley Sonck.

Dit seizoen gaat het voetbalaanbod van Proximus Sports dus verder op het positieve elan van de vorige seizoenen: tv-kijkers beleven de wedstrijden live, net alsof ze in het stadion zijn, dankzij de aanwezigheid van commentatoren en analisten langs de lijn en dankzij de eerste reacties van spelers en trainers heet van de naald. Proximus blijft bovendien een trouwe partner van de Belgische Voetbalbond, met onder meer het uitzenden van de wedstrijden van de U21 en het ondersteunen van het vrouwenvoetbal.

Proximus blijft investeren in een bijzonder gevarieerd sportaanbod, zoals blijkt uit de omvang van de optie 'All Sports': naast het Belgische en internationale voetbal geeft Proximus ook het Belgische wielrennen, hockey en basketbal ruime zichtbaarheid. Twee voorbeelden: in juni zond Proximus Sports de verschillende ritten van de Ronde van Zwitserland (wielrennen) uit alsook competities van het vrouwenveldrijden.

Niet te missen bij All Sports

26 juli    Voetbal    Jupiler Pro League - start competitie    Proximus Sports
30 juli    Voetbal    Audi Cup football - start tornooi    Proximus Sports
2 augustus    Voetbal    Proximus League - start competitie    Proximus Sports
3 augustus    Wielrennen    Clasica San Sebastian    Eurosport 1 en 2
4 augustus    Motorsport    Moto GP Czech Republic    Eurosport 2
6 augustus    Voetbal    UEFA Champions League - Derde kwalificatie-ronde Club Brugge    Proximus Sports
6 augustus    Voetbal    Carabao Cup (EFL) - 1ste ronde    Eleven Sports
11 augustus    Motorsport    Moto GP Austria    Eurosport 2
16 augustus    Voetbal    Bundesliga - start competitie    Eleven Sports
16 augustus    Hockey    Belfius EuroHockey Championships    Eleven Sports
18 augustus    Voetbal    Primera Division - start competitie    Eleven Sports
19 augustus    Tennis    US Open    Eurosport 1 en 2
24 augustus    Voetbal    Serie A - start competitie    Eleven Sports
24 augustus    Wielrennen    La Vuelta    Eurosport 1 en 2
25 augustus    Motorsport    Moto GP Great Brittain    Eurosport 2
5 september    American Football    NFL - start competitie    Eleven Sports
7 september    Voetbal    The Emirates FA-Cup - 1ste ronde    Eleven Sports
14 september    Basket    EuroMillions Basketball League - start competitie    Proximus Sports
17 september    Voetbal    UEFA Champions League - start competitie    Proximus Sports
17 september    Voetbal    UEFA Youth League - start competitie    Proximus Sports
22 oktober    Basket    NBA - start competitie    Eleven Sports

Persbericht Proximus

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers