Radiozender Joe stopt samenwerking met Leen Demaré

vrijdag 9 augustus 2019

Leen Demaré stopt begin volgend jaar als presentatrice op radiozender Joe. De tweede radiozender van DPG Media heeft besloten om de samenwerking stop te zetten. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Leen Demaré (57) was jarenlang een vaste waarde op Joe. De laatste jaren presenteerde ze het vooravondblok in het weekend en deze zomer was ze nog te horen in de avondspits. Demaré is sinds 2009 te horen bij Joe, ze presenteerde toen al op 4FM zoals het radiostation toen heette.


Leen Demaré begon in 1985 met radio maken op Radio 1. In 1992 stapte ze over naar de nieuwe radiozender Donna waar ze haar grootste successen kende. In die tijd was Demaré ook vast panellid in het TV1-programma 'Het Swingpaleis'. Leen Demaré verliet de VRT in 2006 om aan een commercieel avontuur te beginnen bij 4FM, wat dus later Joe werd.

'Leen was meer dan tien jaar een vaste waarde bij ons. Met pijn in het hart nemen we afscheid van haar op de radio. Een zender moet nu eenmaal blijven evolueren en vernieuwen. Daar horen soms moeilijke beslissingen bij', vertelt programmadirecteur radio Robin Vissenaekens in Het Laatste Nieuws.

Wat Leen Demaré in de toekomst gaat doen, is niet bekend. Volgens Het Laatste Nieuws verkoos ze om (voorlopig) niet op het nieuws te reageren.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers