Reclameboete voor Ring-TV en enkele lokale radiozenders

dinsdag 16 maart 2010

De Vlaamse Regulator voor de Media legt regionale televisieomroep RING TV (Halle-Vilvoorde) een boete van 1.000 euro op voor het overschrijden van het toegelaten percentage reclame per klokuur. Lokale radio's Asse 106.4 (500 euro), radio Ninove (750 euro) en radio You (750 euro) wordt een boete opgelegd wegens het niet naleven van de bepalingen van de zendvergunning.

De Regulator controleerde de uitzendingen van RING TV van 17 oktober 2009. Het percentage zendtijd dat door RING TV aan reclame werd besteed, bedroeg respectievelijk 35% (17u-18u), 26% (18u-19u) en 47 % (19u-20u). Het Mediadecreet stelt dat het aandeel van televisiereclame en telewinkelspots per klokuur niet meer dan 20 % mag bedragen. Gelet op de ruime overschrijding van het toegelaten percentage, legt de Regulator RING TV een boete van 1.000 euro op. De Regulator houdt hierbij rekening met het gegeven dat het een eerste inbreuk van RING TV betreft, bovendien neemt de omroeporganisatie zich voor om maatregelen te treffen om herhaling van deze inbreuk te voorkomen.


Wat de lokale radio’s betreft, ontving de Regulator een storingsklacht van Crooze FM tegen radio Asse 106.4, radio Ninove, radio You (Lochristi) en radio Via FM (Mechelen). Uit de vaststellingen van het BIPT bleek dat lokale radiozenders Asse 106.4, Ninove en You niet volgens de bepalingen van hun zendvergunningen hebben uitgezonden. Er werd gebruikgemaakt van een technische uitrusting die niet voldeed aan de wettelijke en decretale voorschriften.

Bij radio Via FM werd geen overtreding vastgesteld. Bij het bepalen van de strafmaat werd rekening gehouden met het gegeven dat het zendvermogen van de radio-omroeporganisaties werd geregulariseerd. Met betrekking tot lokale radio Asse 106.4 houdt de Regulator er ook rekening mee dat er slechts een lichte overschrijding van het uitgestraalde vermogen werd vastgesteld.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers