Rel rond 'Junior Eurosong'-act Oliver: 'Wij mogen niet mee!'

dinsdag 18 november 2008

Brent De Putter en zijn vrienden MichaŽl en Koen zijn zwaar ontgoocheld in de VRT en Oliver. De drie muzikanten, die Oliver tijdens 'Junior Eurosong' begeleidden op het podium, werden door de openbare omroep bedankt voor bewezen diensten en vervangen door drie danseressen die Oliver in Limassol op het podium zullen begeleiden.

'


Stank voor dank!', foetert Brent in 'Dag Allemaal'. 'We zien Oliver in de verste verte niet meer. Zelfs zijn gsm-nummer kreeg ik niet van zijn vader.' Over die laatste wordt overigens beweerd dat hij 'Shut up' zou geschreven hebben. 'Ik kan niet eens noten lezen!', repliceert Eric Symons. 
  
Geen Vlaamse (Junior) 'Eurosong' zonder de nodige commotie. Ook nu weer duikt er een verhaal van enkele misnoegde zielen op. Die luisteren naar de namen Brent, Koen en MichaŽl. De drie werden door de openbare omroep gekoppeld aan Oliver om tijdens 'Junior Eurosong' op te treden als diens begeleidingsgroep.

In Limassol zullen ze echter niet van de partij zijn. De gasten werden ingeruild voor drie danseressen die Oliver en 'Shut up' wat beter moeten verkopen aan de Europese televoter. Volstrekt volgens hetgeen het 'Junior Eurosong'-reglement voorziet trouwens.

Ingrid De Putter: 'De kijkers zijn bedrogen'
Ingrid De Putter, voormalig vtm-nieuwsanker en tevens moeder van Brent, heeft dat zo niet begrepen: 'De kijkers zijn bedrogen. Vlaanderen heeft gekozen voor een groep maar er zal in Cyprus een compleet andere act op het podium staan.' De klassieke discussie dus of Eťn al dan niet mag sleutelen aan de act nadat de teerlingen in de nationale voorronde geworpen zijn.

Wat Brent De Putter vooral hoog zit is het feit dat hij en zijn vrienden wekenlang door de VRT aan het lijntje zijn gehouden. 'Anderen waren eerder op de hoogte dan wij. Geef toe, zoiets is ongehoord', zegt hij in 'Dag Allemaal.

'Oliver heeft 'Shut up' zelf geschreven'
Vlaanderens grootste magazine heeft bovendien horen waaien dat Oliver 'Shut up' niet zelf zou hebben geschreven, maar wel zijn vader Eric Symons. Die laatste spreekt straffe taal: 'Met mijn hand op het hart: Oliver heeft 'Shut up' van de eerste noot tot de laatste zelf geschreven. Ik heb vroeger weliswaar in een orkest gespeeld, maar ik kan niet eens noten lezen.'

In antwoord op het verwijt van Brent De Putter dat Eric weigerde om Olivers gsm-nummer te geven om ťťn en ander uit te praten, haalt de man een eerder flauw excuus boven: 'Ik heb Olivers telefoonnummer inderdaad niet doorgegeven omdat hij zich nu volop moet kunnen concentreren op Cyprus.'

Over de grond van de zaak, namelijk de vervanging van de drie muzikanten door de danseressen, gaat logischerwijze de paraplu de hoogte in: 'Dit was niet onze beslissing, maar die van de VRT.'

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be  

 

DOSSIER: Junior Eurosong 2008

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland PremiŤre: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers