Reporter Luc Haekens maakt reeks over adel

woensdag 5 augustus 2015

Luc Haekens, de gesmaakte reporter uit 'De Ideale Wereld' op VIER, komt dit najaar op het scherm met een docureeks over de Belgische adel. Dat bericht Het Nieuwsblad.

De nieuwe VIER-reeks over Belgen met blauw bloed zal uit 8 afleveringen bestaan en dit najaar worden geprogrammeerd. Maker Luc Haekens wil met het programma een aantal vooroordelen uit de wereld helpen én de kijkers een echte blik achter de schermen van de Belgische adel gunnen. Eén van de vooroordelen die hij bijvoorbeeld zal weerleggen, is dat mensen van adel niet werken. 'Dat klopt hoegenaamd niet', zegt Haekens daarover in Het Nieuwsblad.


Het was niet makkelijk voor Luc Haekens om binnen te dringen in de erg gesloten wereld van de edellieden. Samen met zijn crew heeft hij met verschillende geportretteerden erg lange gesprekken moeten voeren om hen te overtuigen deel te nemen aan de reportagereeks.

Een vergelijking met 'The Sky is the Limit' dringt zich op. Toch zal het een geheel ander programma worden. ''The Sky is the Limit' draait om blingbling. Het is iets wat ik zeker niet wou maken', zegt hij daarover in Het Nieuwsblad.

Wanneer precies het nieuwe programma start is nog niet bekendgemaakt. Op 12 augustus houden VIER en VIJF een najaarspresentatie.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers