Rik De Nolf vindt aankoop voetbalrechten 'een vergissing'

dinsdag 20 maart 2012

Rik De Nolf, CEO van uitgeversbedrijf Roularta en mede-eigenaar van de Vlaamse Media maatschappij (VMMa) zegt dat de aankoop van de voetbalrechten een vergissing waren. 'Een vergissing die we wellicht maar één keer zullen maken', zo zei de topman bij de voorstelling van de jaarresultaten van zijn bedrijf. Ook over de uitzendingen van de Champions League op 2BE is De Nolf niet tevreden.

'Een vergissing', zo noemt Roularta-baas Rik De Nolf de aankoop van de uitzendrechten van het Belgische voetbal door VMMa. En ook bij de Champions League op 2BE stelt de man zich vragen. 'Die zijn niet interessant genoeg zijn voor adverteerders', aldus De Nolf. In zijn opmerkingen omtrent het voetbal op vtm en 2BE verwees Rik De Nolf ook naar de kijkcijfers van het voetbalprogramma 'Stadion'. Dat haalde zondag maar 462.379 kijkers terwijl 'Sportweekend' 878.323 sportliefhebbers kon bekoren.


Maar woordvoerster Sara Vercauteren zegt in Gazet van Antwerpen dat vtm toch tevreden is met 'Stadion': 'De kijkcijfers van 'Stadion' op zaterdag en zondag zijn goed. Je moet dat programma vergelijken met het vroegere 'Studio 1' op Eén en niet met Sportweekend.' Verder zegt ze nog dat het huidige contract nog 2 jaar loopt en dat het nog te vroeg is om nu al na te denken over een eventuele verlenging van de overeenkomst.

Bron: gva.be

vtm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers