RTBF-presentator verontschuldigt zich bij Sarkozy (filmpje!)

woensdag 13 juni 2007

Presentator Eric Boever van de RTBF verontschuldigt zich tegenover de Franse president Nicolas Sarkozy na een opmerkelijke uitspraak tijdens het laatavond journaal op de Waalse openbare omroep.

N


a een verslag over een persconferentie van Nicolas Sarkozy tijdens de G8-top zei Boever: 'Kennelijk had hij niet alleen water gedronken!'. Het beeldfragment ging meteen de hele wereld rond op YouTube en daarna regende het klachten bij de RTBF.

Voor Sarkozy begon aan zijn perconferentie kwam hij luchthappend aangelopen waarop Eric Boever zijn opmerkelijke uitspraak deed. De RTBF-presentator belde de dag erop naar de Franse ambassade en kreeg te horen dat president Sarkozy nooit dronk. Hierop bood de ankemran van het RTBF-journaal zijn oprechte verontschuldigingen aan. Sarkozy zelf heeft nog niet gereageerd.

 

Bron: hbvl.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers