RTBf start met HD en Telenet voegt TF1 HD toe

maandag 2 juni 2008

We brengen u graag nog een tweetal berichtjes vanop het HD-front mee. Want 2008 lijkt het jaar van de doorbraak van Hoge Definitie-televisie te worden. Na Eén en VT4 kondigt nu ook de RTBf de start van HD-uitzendingen aan. Verder vult Telenet zijn aanbod aan met TF1 HD.

N


et als Eén HD en VT4 HD blijft het voorlopig wel bij sportuitzendingen. De RTBf zal immers het volledige EK voetbal in HD uitzenden. Dat zal via het Belgacom-platform gebeuren. Met een druk op de rode knop kunnen Belgacom-kijkers met een geschikte HD-decoder de HD-uitzending gratis oproepen.

Wellicht zal de Franstalige openbare omroep deze zomer ook de Tour de France en de Olympische Spelen in HD uitzenden.

Ook Telenet heeft nieuws: Met de start van een nieuwe maand heeft Telenet een nieuwe zender aan zijn digitale pakket toegevoegd. Abonnees met een HD-decoder kunnen nu genieten van TF1 HD, dat de programma's van de Franse commerciële omroep in Hoge Definitie uitzendt.

Daarmee hoopt Telenet tegemoet te komen aan de Franstalige Brusselaars die aangesloten zijn op het netwerk. Zij vielen tot nog toe uit de boot, aangezien de andere HD-zenders -Prime HD, VT4 HD, EXQI HD en NGC HD- zich in de eerste plaats op de Vlaamse markt richten.

Bron: Eigen berichtgeving en Telenet.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers