'Salamander' eerste Vlaamse fictiereeks op Netflix

maandag 14 april 2014

De Eén-serie 'Salamander' zal als eerste Vlaamse reeks ooit te zien zijn op de Amerikaanse streamingdienst Netflix. Dat meldt de VRT. 'Salamander' was ook al met succes op BBC Four te zien. Intussen is de reeks al aan zo'n 30 landen verkocht.

De gelauwerde Eén-reeks 'Salamander' is goed op weg om een internationale hit te worden. Nadat de serie eerst op Eén was te zien, werd ze intussen al aan zo'n 30 landen verkocht. Er is zelfs sprake van een Engelstalige remake.


Producent Jan Theys van productiehuis Skyline Entertainment is bijzonder opgetogen over de deal met Netflix. 'Nu verwachten we opnieuw een sneeuwbaleffect - zij het niet per se van traditionele omroepen. De verkoop aan Netflix geeft meer credibility aan de reeks', zo zegt hij in De Standaard.

Netflix zal 'Salamander' in de originele Vlaamse versie aanbieden, ondertiteld in het Engels. Wanneer de serie in de VS zal aangeboden worden, is nog niet bekend.

Bron: deredactie.be


Lees ook:
Eén-serie 'Salamander' op BBC: kijkcijfers OK, maar veel kritiek

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers