Sean en Vincent te voet door Vlaanderen in 'The Broketrip'

donderdag 5 maart 2015

JIM-VJ's Sean Dhondt en Vincent Banic trekken de eerste week van de paasvakantie in 'The Broketrip' al stappend door Vlaanderen. Zonder geld, vervoer, eten of slaapplaats vertrekt het duo op maandag 6 april in Oostende en zijn ze een week lang volledig aangewezen op de hulp en steun van de Vlaming.

Elke stap telt letterlijk: kijkers kunnen Sean en Vincent steunen via een sms. De opbrengst hiervan gaat naar VZW Habbekrats, een vereniging die zich richt tot jongeren die extra kansen verdienen. Het avontuur van het duo is continu live te volgen bij JIM en op JIM.be.


Sean Dhondt: 'Elke stap telt. Daar gaan we vanuit in The Broketrip. Ik schaar me dan ook met veel plezier achter dit initiatief. Dat we zonder enig hulpmiddel vertrekken maakt het avontuur des te groter, dus: Vlaanderen, we need you! (lacht)'

Vincent Banic: 'Zonder geld, vervoer, eten of slaapplaats op avontuur vertrekken met Sean? En daarmee ook nog eens het goede doel ondersteunen? Ik heb daar geen seconde over getwijfeld eerlijk gezegd. Ik ben enorm benieuwd naar waar dit avontuur ons allemaal zal brengen.'

Sean en Vincent roepen de Vlaming niet alleen op om hen te helpen, maar ook om een 'virtuele stap' te zetten voor het goede doel. Tijdens 'The Broketrip' kan iedereen zo'n virtuele stap zetten door een sms van 1 euro te sturen. Kijkers kunnen ook clips aanvragen via sms. Deze opbrengt gaat integraal naar VZW Habbekrats. Dit initiatief geeft kinderen en jongeren tussen 8 en 21 jaar extra kansen. Habbekrats bouwt warme en kleurrijke ontmoetingshuizen over heel Vlaanderen, organiseert avontuurlijke kampen en steunt jongeren bij het uitbouwen van hun toekomst.

Iedereen kan Sean en Vincent tijdens The Broketrip volgen via JIM, JIM.be en social media. Op JIM.be is niet alleen de exacte locatie van de twee VJ's te volgen, maar ook het aantal stappen dat ze gezet hebben. Sean en Vincent filmen de hele week alles zelf onderweg. De andere VJ's zijn telkens vanaf 9.00 uur aanwezig in de JIM-studio en schakelen continu live over naar het duo en proberen mee de kijkers aan te moedigen om hen te helpen. Elke dag tussen 22.00 en 00.00 uur maken Sean en Vincent zelf een programma vanuit hun slaapplaats op dat moment. Waar ze op vrijdagavond 10 april zullen aankomen, is nog een groot vraagteken.

Luc Van Laer en Els Vercauteren, station managers JIM: 'Het idee achter 'The Broketrip' ontstond slechts enkele weken geleden, maar iedereen bij JIM was meteen zo enthousiast dat het concept al snel heel concreet werd. Om Sean en Vincent een hart onder de riem te steken, zullen er onderweg ook artiesten een akoestische set brengen en uiteraard worden zij vanuit de JIM-studio bijgestaan door de andere VJ’s. We ondersteunen hiermee ook bewust VZW Habbekrats: de positieve boodschap die het initiatief uitstraalt is hartverwarmend en hun filosofie van solidariteit, gelijkheid en rechtvaardigheid past 100% bij JIM.'

'The Broketrip', volg Sean en Vincent via JIM, JIM.be, Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. Van maandag 6 april tot vrijdag 10 april, live van 9.00 tot 0.00 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers