Slechts 200.000 kijkers 'Peter R. de Vries'-special (VIJFtv)

woensdag 6 februari 2008

De Nederlandse mediahype van 2008, de Peter R. de Vries-reportage rond de verdwijning van Natalee Holloway was dinsdagavond ook in Vlaanderen te zien. VIJFtv kon echter niet optimaal profiteren van alle heisa rond de reportage. Gemiddeld volgden slechts 201.000 kijkers de ophefmakende reportage. VIJFtv herhaalt de special volgende zondag in prime time.

I


n de reportage is te zien hoe misdaadverslaggever Peter R. de Vries de Nederlandse hoofdverdachte Joran van der Sloot ontmaskert in de verdwijningszaak van het Amerikaanse tienermeisje Natalee Holloway. Met de hulp van een infiltrant en een verborgen camera kon R. de Vries bekentenissen op band vastleggen.

In Nederland werd de special afgelopen zondag bekeken door meer dan 7 miljoen Nederlands, een absoluut kijkcijferrecord. Ook VIJFtv wou Vlaanderen dinsdagavond om 22.30 uur laten kennismaken met de originele reportage van zusterzender SBS 6. Maar televisiekijkend Vlaanderen zat niet echt te wachten op de integrale reportage, of toch niet zo laat op de avond...

Ondanks het mager gemiddelde kijkcijfer (201.000) is VIJFtv toch tevreden. Liefst 21% van de doelgroep van de zender volgde de volledige reportage, anderhalf uur lang. Net voor middernacht zapten 244.222 Vlamingen naar VIJFtv, benieuwd naar het hoogtepunt van de reportage. Dat is een marktaandeel van 36 procent.

Na afloop ontving VIJFtv naar eigen zeggen heel wat reacties van zijn kijkers. Daarom ook heeft de zender beslist om de reportage volgende zondag te herhalen om 18.55 uur.

bron: GVA

DOSSIER: Peter R. de Vries - zaak Natalee Holloway

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers