Sofie Lemaire en Bent Van Looy brengen cultuur op Canvas

dinsdag 5 juli 2016

Na de zomer komt Canvas met een nieuw programma dat cultuur bij de kijkers moet brengen. Presentatoren van dienst worden Bent Van Looy en Sofie Lemaire. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Cultuur op de VRT, het is een van de kernopdrachten van de openbare omroep, maar het is toch zo'n moeilijk huwelijk. Verwoede pogingen om 'iets met cultuur' te doen bij de VRT, voornamelijk op Canvas, draaiden telkens weer op niets uit. Zo goed als alle initiatieven doofden langzaam uit. Volgens insiders is de reden niet ver te zoeken. De cultuurprogramma's die in het verleden het levenslicht zagen, werden al snel te elitair. En daar wil Canvas nu iets aan doen.


Het nieuwe programma, dat in het najaar start, zal worden gepresenteerd door Bent Van Looy en Sofie Lemaire. Deze frisse gezichten zullen dat elke vrijdagavond live doen vanuit hartje Antwerpen.

'We willen -in prime time-het weekend ingaan met een programma waar met veel goesting en passie gepraat wordt over wat leeft en beleefd wordt in de culturele wereld. De gesprekken zullen geregeld gepaard gaan met liveoptredens en -performances', zegt Reinhilde Weyns, de netmanager van Canvas aan Het Laatste Nieuws.

Bron: hln.be

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers