Sporza weerlegt kritiek rond Olympische Spelen

woensdag 1 augustus 2012

Sporza had het tijdens het eerste weekend van de Olympische Spelen niet gemakkelijk. Dat schreef TV-Visie afgelopen weekend al. De sportzender van de VRT moest pakken kritiek slikken over zijn keuzes in het uitzenden van de verslaggeving rond de Belgische prestaties in Londen. De zender nuanceert de kritiek.

Ook de kranten schrijven nu dat trouwe kijkers klagen over de onduidelijke keuzes bij de verslaggeving van de Olympische Spelen. Iets wat op internet al enkele dagen leefde.


Els Jacxens van Sporza verdedigt de keuzes: 'We konden geen juiste beslissing nemen, er zou altijd een storm van kritiek zijn. Toch moet je op het moment zelf een inschatting maken. Soms kun je daar achteraf van zeggen dat ze verkeerd was'.

Een vreemde uitleg, aangezien men voor de start binnen de VRT een duidelijk draaiboek opstelt over de prioriteiten tijdens live-uitzendingen. Uitgangspunt is dat Sporza zoveel mogelijk wedstrijden met Belgen live op Canvas wil uitzenden. Daarnaast krijgen 'grote' sporten zoals atletiek, zwemmen en gymnastiek vooral aandacht.

Nochtans kregen de Vlaamse kijkers het binnenhalen van de eerste medaille door Charline Van Snick niet live te zien. Op dat moment kreeg het wielrennen voorrang, terwijl het eigenlijk al duidelijk was dat de Belgische wielrenners geen kans meer maakten op een medaille.

Jacxens geeft toe dat er afspraken zijn, maar dat er tijdens wedstrijden vaak ook op het buigevoel vertrouwd wordt. 'Wielrennen is enorm populair bij ons. Zo bleek ook uit een poll die we op onze website organiseerden. Maar er stond een kamp voor een medaille tegenover. Door zullen omstandigheden moeten we van ons draaiboek afwijken', aldus Els Jacxens van Sporza.

Met een email probeert Jacxens ook duidelijk te maken dat niet iedereen kritiek heeft. 'We kregen ook een e-mail van een man die het fantastisch vond dat we hem de hele namiddag zoveel verschillende disciplines voorschotelden. Al vond hij het wel lastig dat hij zijn geplande klusjes niet had afgewerkt omdat hij voor tv was blijven plakken', aldus Jacxens.

'Één zwaluw maakt nog geen zomer' is een spreekwoord dat men nog niet kent aan de Reyerslaan...

Bron: De Morgen


Lees ook:
Sporza heeft het moeilijk op eerste wedstrijddag Olympische Spelen
sporza

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers