Sterrenchef Jacob Jan Boerma wordt eerste Nederlandse njam!-chef

dinsdag 17 september 2019

Njam! kondigde vandaag met vreugde aan dat Nederlandse topchef Jacob Jan Boerma van sterrenrestaurants 'De Leest' en 'The White Room' aan boord komt bij de culinaire zender als één van de nieuwe njam!-chefs.

Njam! wil, net zoals in Vlaanderen, hun culinair platform graag in Nederland op de kaart zetten met veel expertise en passie en kiest daarom ook voor Jacob Jan als eerste Nederlandse njam!-chef. Njam! en Jacob Jan zitten volledig op dezelfde golflengte en dragen dezelfde waarden hoog in het vaandel. Beiden willen zij in de eerste plaats culinaire expertise op een haalbaar niveau in de huiskamers van kijkend Nederland en Vlaanderen halen.


Jacob Jan Boerma: 'Ik volg al jaren wat er in België op culinair vlak gebeurt en njam! was me dus zeker al bekend. De manier hoe zij topchefs en de gastronomie weten binnen te brengen in de huiskamers vind ik fantastisch en daar sta ik helemaal achter. Het is voor mij dan ook een mooie eer om als één van de eerste Nederlandse chefs dit platform mee uit te mogen zetten in Nederland.'

Nieuw programma in 2020
Jacob Jan en de zender njam! zitten op dit moment nog in volle brainstormfase om gezamenlijk tot het ideale programmaformat te komen. Wat nu wel al vaststaat, is dat dit programma gelanceerd zal worden in het voorjaar van 2020.

Over Jacob Jan Boerma
Jacob Jan Boerma behaalde zijn koksopleiding in Nederland en deed daarna ook veel internationale ervaring op in verschillende landen met tal van gerenommeerde chefs. In 2002 opende hij samen met zijn vrouw (en tevens sommelier) Kim Veldman restaurant 'De Leest' in Vaassen, Nederland. Amper zes maanden na de opening kreeg hij zijn eerste Michelinster. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 verdiende hij zijn derde ster. Sinds 2016 staat Boerma ook aan het roer van sterrenrestaurant 'The White Room' in  Amsterdam.

In 2010 werd Jacob Jan verkozen tot chef van het jaar door Gault&Millau. Boerma vertaalt zijn ervaringen en indrukken van over heel de wereld naar creatieve gerechten. Innovatieve ingrediënten,  kruiden en verrassende smaken vormen de basis van Jacob Jan zijn voedingsfilosofie. Jacob Jan is een doorgedreven perfectionist. Zijn vaardigheden en vakmanschap leiden tot culinaire kunst van het hoogste niveau. Het product staat altijd op de eerste plaats bij de chef. Daarnaast kiest hij steevast voor lokale, organische ingrediënten van hoge kwaliteit.

Njam! in Nederland
De culinaire tv-zender wordt sinds juli aangeboden in het basispakket van KPN via kanaal 39. KPN is de eerste Nederlandse tv-aanbieder die het kookkanaal exclusief uitzendt. Naast de Belgische chefs en Jacob Jan Boerma zullen er vanaf 2020 nog meer Nederlandse koks te zien zijn op de zender.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers