Streamz maakt top 10 best bekeken series bekend

vrijdag 8 januari 2021

Het is inmiddels vier maanden geleden dat de lokale streamingdienst Streamz coronaproof gelanceerd werd in het bijzijn van enkele grote namen uit de Vlaamse media.

Streamz luidde zijn komst op 14 september feestelijk in met maar liefst 11 series van eigen bodem, die in preview zouden gaan in het najaar van 2020 en in het voorjaar van 2021.


Dat waren: de VTM-reeksen 'De Bende van Jan de Lichte' en 'Fair Trade', 'Baantjer', 'Cold Courage', Eén-reeksen 'Black-out' en 'Cheyenne & Lola', 'Dimitri Vegas & Like Mike', 'Niets Te Melden', VTM 2-reeks 'Free Love Paradise', Vier-reeks 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' en jongerenreeks 'D5R'.

Uit de lijst van best bekeken reeksen blijkt dat de Streamz-kijker houdt van een goede mix van internationale en Vlaamse series. In top 3 meest bekeken series prijken maar liefst drie titels die tijdens de lancering aangekondigd werden: VTM-reeksen 'De Bende van Jan de Lichte', 'Fair Trade' en de Eén-reeks 'Black-out'. Vooral naar 'De Bende van Jan de Lichte' werd reikhalzend uitgekeken - de prestigieuze historische reeks gebaseerd op het leven van de gelijknamige volksheld zat al enige tijd in de pijplijn om uiteindelijk op Streamz in première te gaan. VTM-reeks en nieuwkomer 'Red Light' staat opvallend genoeg op nummer 5, terwijl deze reeks nog maar sinds begin december te bekijken is op het platform.

Maar ook internationale series doen het nog steeds opvallend goed: de vierde plaats in de lijst is namelijk voor de HBO-thrillerserie 'The Undoing' met Nicole Kidman en Hugh Grant - die ervoor zorgde dat we dit najaar allemaal op het puntje van onze stoel doorbrachten. Andere HBO-series in de top 10 zijn 'Industry' (over enkele jonge stagiaires in het veeleisende Britse bankwezen) en 'Euphoria' (waarin tiener Rue worstelt met haar verslaving).

Een overzicht:

1. 'De Bende van Jan de Lichte'
Vlaanderen, 18de eeuw. De zoveelste bezetter zuigt het land en zijn bevolking leeg. Jan de Lichte (Matteo Simoni) zal het worst wezen. Tot hij plots een bende leidt en tegen wil en dank uitgroeit tot een held.

2. 'Fair Trade'
Twee ooit heel idealistische agenten (Kevin Janssens en Ella-June Henrard) zijn in hun carrière steeds verder buiten de lijntjes beginnen kleuren. Zijn ze nog agenten, of ondertussen eerder criminelen?

3. 'Black-out'
Na de sabotage van een kerncentrale gaat in ons land plots overal het licht uit. Op hetzelfde moment wordt immers de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand (Sara de Roo) ontvoerd. Hillebrand geeft Michaël Dendoncker (Geert Van Rampelberg), Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden.

4. 'The Undoing'
Het leven van een New Yorkse therapeute (Nicole Kidman) valt in duigen nadat haar man (Hugh Grant) wordt beschuldigd van moord. Van de makers van 'Big Little Lies'.

5. 'Red Light'
Drie vrouwen raken (Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice Van Houten) verstrikt in de wereld van mensensmokkel en prostitutie wanneer Esthers man plotseling verdwijnt. Vanuit volledig verschillende werelden, raken de levens van deze vrouwen met elkaar verweven. Ze hebben elkaar nodig om te overleven.

6. 'De Zonen van Van As'
Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

7. 'Industry'
Enkele jonge, pas afgestudeerde twintigers zetten alles op alles om een job te krijgen bij een Londense investeerdersbank. De eerste aflevering werd geregisseerd door Lena Dunham ('Girls').

8. 'Dimitri Vegas & Like Mike'
Docu-maker Eric Goens volgde DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike meer dan een jaar de wereld rondL De docu toont niet alleen de gloriemomenten van het duo, maar ook de zware beproevingen en de impact die een carrière als DJ op lichaam en geest heeft.

9. 'F.C. De Kampioenen'
De Kampioenen vormen de klungeligste voetbalploeg van Vlaanderen.

10. 'Euphoria'
In 'Euphoria' volgen we het leven van een aantal tieners, gezien door de ogen van Rue (Zendaya), die net uit een afkickcentrum komt, maar al snel blijkt dat ze vooral goed is in het verhullen van haar verslaving.


Lees ook:
'De Bende van Jan de Lichte' met Matteo Simoni eerste titel van Streamz
Dit is de nieuwe VTM-serie 'Fair Trade', nu in preview bij Streamz
Maak kennis met 'Baantjer', nu in preview bij Streamz
Wie deed het licht uit? Ontdek de nieuwe Eén-reeks 'Black-out' in preview
Eén-reeks 'Cheyenne & Lola' vanaf 1 januari 2021 in preview op Streamz
Bekroonde VTM-reeks 'Red Light' vanaf 4 december op Streamz
Charlotte Timmers als Kelly in nieuw seizoen van 'De Zonen van Van As'
Seizoen 8 van 'D5R' vanaf 18 december op Streamz
Dit is 'Free Love Paradise': nieuw relatie-experiment van VTM 2 rond vrije liefde nu al bij Streamz

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers