Suikerrietboer Etienne (55) toonde An Lemmens zijn suikerrietplantage in Kaapverdie

woensdag 17 april 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

'Op mijn 50ste kwam de klik om op een andere manier te gaan leven. Gezonder, niet meer gejaagd, alles op zijn tijd. Gebeurt het niet vandaag, dan is het morgen. Die levensstijl wil ik delen met iemand, want liefde krijgen en geven is het mooiste dat er is'.

Kon de knappe suikerrietboer Etienne (55) vanavond indruk maken op onze Vlaamse vrouwen in de mini-aflevering van 'Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond'? Na 30 jaar in de horeca begon hij aan zijn buitenlandse boerenavontuur, en dan nog in het prachtige Kaapverdië, een eilandengroep voor de westkust van Afrika op slechts 6 uurtjes vliegen van België. Bergen vulkanen, parelwitte stranden, valleien,… De natuur is er adembenemend en erg divers. Het hele jaar door is er mooi weer met zowel in de winter als de zomer gemiddeld 25 graden.

'Eerst heb ik wat rondgereisd maar toen ik hier aankwam, ben ik meteen mijn hart verloren aan Santa Antao: de warmte van de mensen, de natuur, ik had meteen het Caraïbisch gevoel. Ik heb ervoor een druk bestaan gehad maar die tijd is voorbij. Nu leef ik op mijn eigen ritme. Ik heb 30 jaar in de horeca gezeten en op m’n 50ste kwam de klik om op een andere manier te gaan leven. Gezonder, niet meer gejaagd, alles op zijn tijd. Gebeurt het niet vandaag, dan is het morgen.'

Etienne, afkomstig van Bambrugge en vader van twee kinderen, heeft er ondertussen een suikerrietplantage van 3 hectare uit de grond gestampt en heeft een indrukwekkende moestuin waar hij o.a. papaya en tomaten biologisch teelt. En hij is ook volop bezig met de bouw van een prachtig gelegen hotel dat nog dit jaar moet opengaan.

Etienne is een gevoelsmens en vindt respect heel erg belangrijk in een relatie. 'Liefde is het mooiste dat er is. Liefde krijgen en geven. Het vraagt wat zoekwerk, maar ik hoop dat we de ware vinden. Ik zoek een vrouw die van de natuur en het simpele leven houdt, die in om het even welke omgeving zichzelf kan blijven.'

Donderdag maakt de kijker om 19.55 uur kennis met akkerbouwer Gerard (43) uit Duitsland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers