Sylvester Productions wint OP12-wedstrijd TV Lab met 'Testcase'

maandag 15 september 2014

Het experimentele format 'Testcase' van Sylvester haalt het van de 6 andere inzendingen na een spannend gevecht om de gunst van de kijker.

'Testcase' verzamelde op een mum van tijd meer dan 12.000 views op Youtube en scoorde ook het hoogst in de stemming die VRT op touw zette om de winnaar te bepalen. Naast de eeuwige roem die we hiermee binnenhaalden, hopen we ook een vervolg te kunnen maken op deze intrigerende pilootaflevering in de vorm van een reeks.


'Testcase' is het gesmaakte resultaat van de samenwerking tussen Sylvester en het Gentse improtheatergezelschap Compagnie Amai. 'Wij gingen samen in op de uitdaging van TV-Lab (OP12) om experimentele TV met jongeren te maken. 'Testcase' is een verborgen camera-programma waarin een vindingrijke groep jonge acteurs samen met een nieuwsgierige psychologe een aantal straffe en gedurfde sociale experimenten op touw zet en zo op zoek gaat naar helden', aldus het productiehuis.

Racisme, criminaliteit, vooroordelen, seksisme… Het zijn maar enkele van de heikele thema's die aan bod komen in de verschillende 'cases'. Met hun verborgen camera's registreren onze reporters de reacties van passanten en getuigen, tijdens deze vreemde en soms zelfs beangstigende voorvallen. Wie reageert hoe, en wie ontpopt zich tot een held door het op te nemen voor de ander? Door de verschillende reacties te tonen, stelt 'Testcase' ieders morele kompas in werking.

Sylvester Productions en de jongeren van Compagnie Amai willen graag iedereen die op 'Testcase' gestemd heeft van harte bedanken. 'We zijn heel erg tevreden dat onze zin voor vernieuwing en durf geapprecieerd wordt', zo klinkt het.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zoekt Vrouw Europa' (KRO-NCRV)

Verdrinken ze in elkaars ogen? Of moeten ze nog even wennen aan elkaar? De boeren gaan op speeddate. Ze hebben ieder tien briefschrijvers uitgekozen die ze beter willen leren kennen. Ze hebben vijf minuten voor die ene, allerbelangrijkste eerste indruk. De een probeert het met complimenten, de ander geeft een boom cadeau. Wie springen eruit en mag mee op dagdate?

'Boer zoekt vrouw Europa', om 20.25 uur op NPO 1.

Dossiers