'Telefacts Special' bij Q2: Kimback

dinsdag 17 september 2019

Kim Clijsters domineerde vorige week donderdag het nieuws met het opvallende bericht dat ze in 2020 haar comeback maakt in de tenniswereld.

Kan ze slagen in haar opzet om opnieuw tot de top van de tenniswereld te behoren? En wat zit er écht achter haar tweede comeback? 'Telefacts' brengt morgen, woensdag 18 september, een special waarin verschillende mensen aan het woord komen die Clijsters tijdens haar vorige carrière van dichtbij hebben gevolgd. De 'Telefacts'-special 'Kimback' zal uitgezonden worden om 21.10 uur bij Q2, na de Champions League-match van Club Brugge.


'Telefacts' kon onder meer spreken met Jim Curley, ex-toernooi directeur van de US Open. Hij is intussen met pensioen, maar kende Kim goed in haar topperiode. 'Het zal een zware uitdaging zijn, maar ik denk dat het haar kan lukken om terug op topniveau te spelen. Ik denk niet dat ze het voor het geld doet. De voornaamste reden voor haar comeback is haar competitiviteit. Ze heeft nog steeds die drive, die haar destijds zo goed maakte.'

'Telefacts' legde de ambities van de tennisster ook voor aan enkele experts, onder wie sportfysioloog Peter Hespel. Hij spreekt over de fysieke voordelen en beperkingen van Clijsters' comeback: 'Tennis is een sport met veel blessures aan knieën, enkels en schouders. Als je een tijdje uit de competitie bent, dan kunnen die chronische letsels herstellen. Anderzijds: als je 7 jaar jezelf niet hebt verzorgd op conditioneel en musculair vlak, dan wordt het heel moeilijk om dat in te halen.'

'Telefacts Special: Kimback', om 21.10 uur na de Champions League-wedstrijd Club Brugge – Galatasaray bij Q2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers