Telenet, Belgacom en Voo willen front vormen voor voetbalcontract

donderdag 13 februari 2014

De drie grootste distributeurs van het land, Belgacom, Telenet en het Waalse Voo, willen samenwerken om het bod van het Italiaanse MP & Silva op de Belgische voetbalrechten tegen te houden.

Telenet wilde graag een eigen voetbalzender oprichten. Maar de Mededingingsautoriteiten gaven op dat plan een negatief advies. Dat was goed nieuws voor het Italiaanse bedrijf MP & Silva, dat in pole position kwam om de rechten binnen te halen. Het bod van de Italianen zou de voetbalclubs ongeveer 70 miljoen euro per jaar opleveren.


Telenet, Belgacom en Voo bekijken nu hoe ze kunnen samenwerken om dat bod te counteren. Maar volgens Het Laatste Nieuws zal ook een eventuele constructie van deze grote drie een negatief advies van de Mededingingsautoriteiten opleveren.

Vermoedelijk zal er opnieuw bijkomend onderzoek moeten worden verricht. Dat wil zeggen dat de beslissing weer enkele maanden wordt uitgesteld. En dat is niet evident, want het nieuwe voetbalseizoen start al eind juli. Drie jaar geleden werd dat opgelost door het apart verkopen van exclusieve loten. Waarschijnlijk moet ook nu weer naar deze constructie teruggegrepen worden.

Bron: hln.be

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers