Telenet flirt met VIER en VIJF

zaterdag 18 januari 2014

Liberty Global, de Amerikaanse eigenaar van kabelbedrijf Telenet uit Mechelen,denkt aan een participatie in De Vijver Media, het bedrijf boven Woestijnvis, de zenders VIER en VIJF Ún HUMO. Dat schrijft De Morgen.

Gisteren raakte bekend dat De Vijver Media dringend op zoek moet naar vers geld. Die noodkreet komt amper zes maand na de vorige kapitaalsinjectie. De Vijver Media bestaat uit aandeelhouders Corelio, Sanoma en het duo Wouter Vandenhaute/Erik Watté. Het Finse Sanoma liet enkele maanden geleden echter weten dat het niet meer geïnteresseerd was in haar activiteiten op de Belgische markt. Het is dus onwaarschijnlijk dat zij nog in De Vijver zullen investeren.


Liberty Global, in België de hoofdaandeelhouder van Telenet, zou nu in alle geheim gesprekken met De Vijver hebben aangeknoopt. Vermoedelijk gaan deze gesprekken over de 33% aandelen die nu Sanoma nog in haar bezit heeft. Wouter Vandenhaute wil de geruchten in De Morgen alvast niet ontkennen, noch bevestigen.

Van Liberty Global/Telenet is het alvast geen geheim dat het graag een eigen zender wil. En met een participatie in De Vijver zou die droom grotendeels uitkomen. Bovendien is Telenet nu al marktleider op gebied van digitale televisie. Met VIER en VIJF mee in de portefeuille zou het naast verdeler ook écht aanbieder van content worden.

Aardverschuiving
Zeker is, dat als de geruchten bewaarheid worden, dit voor een serieuze aardverschuiving in het Vlaamse medialandschap zou zorgen. Zoals De Morgen het beschrijft zal er dan een oppermachtig blok ontstaan van kabel en internet(Telenet), printmedia (HUMO, Corelio en Concentra met Het Mediahuis) en televisie (VIER/VIJF).

Maar er zijn nog andere geïnteresseerden om te investeren in De Vijver. Zo is er bijvoorbeeld de duitse Groep Alex Springer en het grote RTL. Dat laatste bedrijf zit al langer verveeld met Vlaanderen, dat ze ervaren als een blinde in hun aanbod. In Wallonië heeft RTL wel al drie succesvolle zenders.

Wouter Vandenhaute, die blijft alvast nuchter bij de hele heisa die is ontstaan: 'In eerste instantie moeten de drie partijen die samen De Vijver uitmaken tot een akkoord komen. Zolang het niet duidelijk is wat de Finnen van Sanoma met hun aandeel willen, zijn alle overnamescenario's pure speculatie.' Dat zegt de topman van De Vijver in De Morgen.

Bron: De Morgen/eigen bericht


Lees ook:
Holding boven VIER en VIJF zoekt (alweer) vers geld

DOSSIER: Telenet participeert in De Vijver Media

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers