Telenet krijgt groen licht voor instap in De Vijver Media - VIDEO

dinsdag 24 februari 2015

Vandaag werd bekend dat de Europese Commissie goedkeuring geeft aan Telenet voor de geplande participatie van 50% in De Vijver Media.

Midden juni 2014 kondigde Telenet aan dat het een overeenkomst had bereikt met de aandeelhouders van De Vijver Media, om SBS én Woestijnvis de nodige zuurstof te geven om hun strategie verder uit te bouwen en om lokale creatieve topprogramma's te blijven produceren. Na deze goedkeuring zal de formele afronding van de transactie kunnen plaatsvinden binnen enkele dagen.


In juni 2014 maakte Telenet bekend dat het een participatie van 50% wilde nemen in De Vijver Media via een overname van de aandelen van Sanoma in De Vijver Media voor 26 miljoen euro en een additionele cash investering in het bedrijf van 32 miljoen euro. Wouter Vandenhaute, CEO van De Vijver Media, en zijn zakenpartner Erik Watté zullen na de transactie via hun vennootschap W&W 25 % van de aandelen van De Vijver Media aanhouden. Corelio zal de overige 25% van de aandelen in De Vijver Media aanhouden.

De transactie werd op 19 augustus 2014 aangemeld bij de Europese Commissie door Liberty Global (als meerderheidsaandeelhouder van Telenet), Corelio en W&W. Vandaag maakte de Europese Commissie bekend dat zij na grondig onderzoek goedkeuring geeft voor de geplande participatie van Telenet in het kapitaal van De Vijver Media.

Om mededingingsrechtelijke bekommernissen  van de Europese Commissie weg te nemen, hebben Telenet, W&W en Corelio toezeggingen aangeboden om te garanderen dat de zenders van De Vijver Media ter beschikking zullen blijven van andere televisie-aanbieders. Telenet zal de activiteiten van De Vijver Media niet consolideren.


John Porter, CEO Telenet: 'Wij hebben constructief samengewerkt met de Europese Commissie tijdens het onderzoek en hadden het volste vertrouwen in de goedkeuring van de transactie. Het belangrijkste is dat de Vlaamse kijker nu vruchten zal plukken van deze belangrijke samenwerking in het Vlaamse medialandschap. Hij zal ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de vele Vlaamse kwaliteitsprogramma's die VIER en VIJF brengen. Met deze samenwerking willen we, net zoals met onze andere initiatieven zoals STAP en Play, de kijkervaring van onze klanten steeds verrijken en sterke lokale audiovisuele content blijven ondersteunen.'

Wouter Vandenhaute, CEO De Vijver Media: 'De Vijver Media heeft de voorbije drie jaar voor een enorme dynamiek gezorgd in het Vlaamse televisielandschap. Met de instap van Telenet kunnen we ons creatieve verhaal van VIER, VIJF en Woestijnvis op een stabiele manier verder uitbouwen. Telenet zal ons in de komende jaren ook gidsen om op de juiste manier in te spelen op het snel veranderende kijkgedrag.'

DOSSIER: Telenet participeert in De Vijver Media

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers