Telenet lanceert HDTV op 1 december

dinsdag 23 oktober 2007

Telenet lanceert op 1 december 2007 haar High Definition (HD) televisieaanbod. Dat maakte het Mechelse bedrijf vandaag bekend. HD televisie biedt de kijker vijfmaal scherper beeld dan standaard definition (SD) en Dolby geluidskwaliteit.

D


e HD Digicorder ondersteunt alle toepassingen van Telenet Digital TV. Op de harde schijf kunnen dubbel zoveel SD films worden opgenomen en tot 40 HD films. Om de instapdrempel laag te houden kiest Telenet ervoor om de HD Digicorder aan te bieden in een huurmodel.

'High Definition televisie is een mooie evolutie voor onze klanten', onderstreept Duco Sickinghe, CEO van Telenet. 'Voor kijkers die een HD TV hebben en de beste beeld- en geluidskwaliteit willen, is ons HD aanbod de logische volgende stap. Uit internationaal onderzoek blijkt dat kijkers die vandaag HD televisieschermen hebben, vooral films, sport en documentaires in High Definition willen zien. Met PRIME zijn wij vandaag op het punt gekomen dat er een voldoende groot aanbod is aan zowel filmmateriaal als sport om te kunnen starten met HD. Telenet verwacht tegen de kerst enkele duizenden HD boxen te installeren.'

Alle klanten die in 2005 overstapten naar Telenet Digital TV en digitale PRIME klanten zullen in de loop van de maand november een brief toegestuurd krijgen om in te tekenen op het nieuwe Telenet HD televisieaanbod. Als zij op het nieuwe aanbod ingaan, kunnen ze als blijk van waardering voor hun loyaliteit en trouw de HD Digicorder vier maanden kosteloos huren en krijgen ze de HD pakketten 4 maanden gratis.

Alle andere klanten van Telenet kunnen vanzelfsprekend ook intekenen op het nieuwe HD aanbod vanaf 1 november.

HD Startpakket en PRIME Movies en Sport in HD
'Nu wij zien dat het aanbod aan films en sportwedstrijden in High Definition stijgt, lanceren wij HD PRIME. Via HD PRIME zullen kijkers met HD televisieschermen kunnen genieten van de beste films en de strafste sportevenementen in een schitterende beeld- en geluidskwaliteit. Vanaf 1 december zullen zo op PRIME One HD onder andere 'Miami Vice', 'Pirates of the Caribbean', 'ET', 'The Good Shepherd', 'Zwartboek', 'Ice Age' en nog een reeks andere kaskrakers in High Definition te bekijken zijn', zegt Jo Van Gorp, Executive Vice President Residential Marketing bij Telenet. Hij onderstreept daar nog bij dat ook PRIME Sport HD van start gaat met een ijzersterk HD voetbalaanbod uit de Engelse, Duitse en Spaanse competities. Zo staat op 16 december de topaffiche Liverpool – Manchester United geprogrammeerd op PRIME Sport HD.

'Rekening houdend met de voorkeuren van HD kijkers, hebben wij er ook voor geopteerd om vanaf 1 december een HD Startpakket in de markt te zetten', voegt Jo van Gorp nog toe. Het HD Startpakket omvat voorlopig de zenders Exqi en National Geographic. National Geographic zal een speciaal HD kanaal aanbieden naast de reguliere digitale National Geographic programma's. Exqi brengt de beste culturele evenementen van klassieke muziek, tot pop, dans, opera en meer. Exqi wordt geproduceerd door het Vlaamse Euro1080.

Nieuwe HD Digicorder
De nieuwe HD Digicorder beschikt over een krachtige processor die nog snellere beeld– en geluidsverwerking toelaat, ook voor Standard Definition kanalen. Alle functionaliteiten van Telenet Digital TV (elektronische TV Gids, film op aanvraag, interactieve toepassingen) worden ondersteund door de HD Digicorder, die ook een harde schijf van 320 gigabyte aan boord heeft. De HD Digicorder zal in een huurmodel aangeboden worden vanaf 10 euro per maand.

Tegelijkertijd maakte Telenet ook bekend dat er in het tweede kwartaal van 2008 een High Definition Digibox op de markt zal gebracht worden. In dat geval gaat het over een volwaardige HD decoder, zonder opnamemogelijkheid via een harde schijf.

Persbericht Telenet
http://televisie.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers