Telenet vanaf 15 oktober in heel Vlaanderen

woensdag 1 oktober 2008

Vanaf 15 oktober zal heel Vlaanderen een abonnement op Telenet Digital TV kunnen nemen. Op die dag wordt het Telenet-platform immers geïntegreerd in de Interkabel-zone.

T


ot nog toe was Telenet Digital TV slechts beschikbaar in twee derde van Vlaanderen. In de overblijvende zones was de Interkabel-groep actief met het platform Indi, dat echter geen interactiviteit en video-op-aanvraag aanbiedt. Enkele maanden geleden kwamen Interkabel en Telenet tot een akkoord over de overname van de tv-poot van Interkabel. Dat akkoord werd deze week goedgekeurd door de aandeelhouders, waardoor Telenet vanaf 15 oktober aan de slag kan in de Interkabel-zone.

Concreet kunnen Interkabel-klanten dus vanaf 15 oktober een digibox of digicorder halen in hun electrozaak. Daarmee ontvangen ze alle Telenet-kanalen én krijgen ze een hoop interactieve mogelijkheden.

Interkabel-klanten die al een Indi-decoder in huis hebben, zullen het zonder die interactieve mogelijkheden moeten stellen. Nochtans gaat het om net hetzelfde model als Telenets Digibox.  Bovendien is er geen omruilactie voorzien. Telenet garandeert wel dat klanten met de Indi-decoder hun gewone zenders kunnen blijven ontvangen.

Concurrent Belgacom blijft zijn verzet tegen de overname verder zetten. Er zijn nog steeds een reeks procedures aanhangig bij verschillende rechtbanken. Als Belgacom zijn gelijk haalt, krijgt het wellicht een fikse schadevergoeding toegewezen. Interkabel en Telenet maakten onderling al afspraken over de verdeling van hun bijdrage aan die schadevergoeding.

Bron: Telenet / Interkabel

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers