Telenet wil nog steeds een eigen zender

vrijdag 14 februari 2014

Deze week heeft telecombedrijf Telenet haar jaarresultaten voorgesteld. En bij die voorstelling kwam opnieuw het idee ter sprake om met een eigen zender te beginnen.

Enkele weken geleden liet Telenet al verstaan dat het wel interesse had om in De Vijver Media, de holding boven zenders VIER en VIJF, te stappen. Maar daarop kwam veel kritiek. Minister Lieten bestelde een studie bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) en ook de Mededingingsautoriteiten lieten zich negatief uit.

Telenet-CEO John Porter stelt nu dat als een instap in De Vijver niet lukt, het bedrijf mogelijk met een eigen zender begint. Hij haalt als voorbeeld ondermeer Sky 1 in Engeland aan en een vergelijkbare situatie in Australië. Porter kent deze markten erg goed.

Hij begrijpt de zorgen die de autoriteiten zich maken over een distributeur met een eigen zender niet. 'We willen dat niet exclusief doen, maar in samenwerking met een bestaand ecosysteem', zo wordt John Porter in De Standaard geciteerd.

Als Telenet met een eigen zender begint, dan wil het de doelgroep van kijkers tussen 18 en 34 jaar bedienen. Porter stelt namelijk dat die groep te weinig bediend wordt omdat de kijkers van VRT en VTM gemiddeld 50 zijn.

Telenet beraadt zich intussen ook over een houding tegenover het Italiaanse bedrijf MP & Silva, de nieuwe rechtenhouder van het Belgische eersteklasse voetbal.

Bron: standaard.be - eigen berichtLees ook:
Telenet flirt met VIER en VIJF

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers