'The Art of Making Cocktails': Njam!-boek over cocktails shaken

woensdag 10 augustus 2011

Manuel Wouters, bekend van zijn cocktailbar SIPS in Antwerpen en van verschillende eigen programma's op Njam! serveert cocktails op mondaine trouwfeesten en levert recepten aan het Hof van Cleve. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt. Met het boek 'The Art of Making Cocktails' wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden.

Manuel is 21 jaar wanneer hij aan de slag gaat als kelner op de Queen Elisabeth II, het grootste en meest luxueuze cruiseschip ter wereld. Hij leert er de kneepjes van het vak van de allerbesten en schopt het tot Chief-Bartender. Sterren als Gene Hackman, Dolly Parton en Tom Cruise zijn grote fan van zijn cocktails en genieten volop van wat hij zelf 'gastronomie met een rietje' noemt.


Maar na meer dan twaalf jaar op zee droomt de meester-cocktailmaker van een eigen zaak. Hij neemt afscheid van het luxeleven aan boord en opent SIPS. Intussen kent hij meer dan 3.000 cocktails uit het hoofd. Vele daarvan heeft hij zelf ontwikkeld. Zijn Lazy Red Cheeks, waarvan Tom Barman de naam bedacht, is ondertussen een klassieker. Kort nadat Manuel SIPS opent,  vraagt een klant hem: “Do you think you can manage 5000?” Niet veel later verzorgt hij zijn eerste huwelijksfeest in Mumbai. Zo verandert SIPS van een kleine, unieke cocktailbar in één van ’s werelds grootste cocktailcateraars. Voor Manuel zijn cocktails gastronomische drankjes. Wanneer Peter Goossens één van zijn creaties proeft, mag hij prompt een nieuwe huiscocktail voor het Hof van Cleve bedenken. Shaken or stirred? Dirty or with a twist? Manuel is een man met passie die bewijst dat de perfecte cocktail maken een kunst is.

In 'The Art of Making Cocktails' krijg je uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven
van 'a true bartender'. Na 'Desserts' van Roger van Damme en 'Meesterlijke Klassiekers' van Peter Goossens stelt nu Manuel Wouters zijn eerst Njam!-boek voor.  Bij Njam! verscheen eerder ook het boek met lekkere recepten voor elke dag 'Heerlijk van bij ons'.

'The Art of Making Cocktails' van Manuel Wouters ligt vanaf 10 augustus in de boekhandel en kost € 24,99.

njam

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers