'The Broketrip': JIM-VJ'S Sean en Vincent zijn vertrokken in Oostende

maandag 6 april 2015

JIM-VJ's Sean Dhondt en Vincent Banic zijn vandaag, maandagochtend 6 april, te voet vertrokken in Oostende voor 'The Broketrip'. Een week lang zijn ze aangewezen op de hulp en steun van de Vlaamse jongeren, want ze stappen zonder geld, vervoer, eten of slaapplaats.

Elke stap telt letterlijk: de opbrengst van het initiatief gaat naar VZW Habbekrats, een vereniging die zich richt tot jongeren die extra kansen verdienen. De avonturen van Sean en Vincent zijn vijf dagen lang van 9.00 tot 0.00 uur live te volgen bij JIM en op JIM.be.


Om 9.00 uur vertrokken Sean en Vincent op het strand van Oostende, waar ze in aanwezigheid van een aantal Habbekratsjongeren, schepen Johan Vande Lanotte en Jacques Vermeire uitgewuifd en aangemoedigd werden. Het duo roept de Vlaamse jongeren niet alleen op om hen de komende vijf dagen aan een warm bed of maaltijd te helpen, maar ook om een 'virtuele stap' te zetten voor het goede doel. Tijdens 'The Broketrip' kan iedereen zo'n virtuele stap zetten door een sms van slechts 1 euro te sturen. Kijkers kunnen via sms ook clips aanvragen. Alle opbrengst gaat naar VZW Habbekrats.

Sean Dhondt: 'Dat we een hele week zonder enig hulpmiddel on the road gaan, is op zich al een hele uitdaging. Het wordt een zware tocht, maar we hopen dat de Vlaamse jongeren ons onderweg zullen helpen. En we doen alles voor het goede doel. Een week lang overleven zonder comfort, dat nemen we er dan ook graag bij!'

Vincent Banic: 'Sean en ik zijn uit hetzelfde hout gesneden: we willen er alle twee voor gaan. Ik ben er zeker van dat we ons onderweg geen seconde zullen vervelen! Vlaanderen, here we come! (lacht)'

De opbrengst van 'The Broketrip' gaat integraal naar Habbekrats, een VZW die voor kinderen en jongeren tussen 8 en 21 jaar over heel Vlaanderen warme en kleurrijke ontmoetingshuizen bouwt, avontuurlijke kampen organiseert en jongeren steunt bij het uitbouwen van hun toekomst.

Evi Hanssen, Chris Van Espen, 'Foute Vriend' Jeron en vele andere bekende gezichten moedigen het duo mee aan vanuit de studio
Sean en Vincent zullen onderweg alles zelf filmen, maar gelukkig staan ze er tijdens hun trip niet alleen voor: vanuit de studio wordt het duo aangemoedigd en bijgestaan door de andere JIM-VJ's. Bovendien zullen er in de studio tal van BV's langskomen: onder meer Evi Hanssen, Laurens Nuyens en Roos Vandekerckhove, Chris Van Espen, Jeron Dewulf, Wim Oosterlinck, Joke Vandevelde, Showbizz Bart, Jacques Vermeire en Erika Van Tielen tekenden al present om mee te komen presenteren en het duo een hart onder de riem te steken. Sean en Vincent zullen onderweg ook verrast worden met akoestische sets van o.a. The Van Jets, I Will I Swear, Tourist LeMC en mogen verder nog heel wat andere verrassingen verwachten.

Iedereen kan de avonturen van Sean en Vincent deze week volgen via JIM, JIM.be en social media. Op JIM.be is niet alleen de exacte locatie van de twee VJ's te volgen, maar ook het aantal stappen dat ze al hebben gezet. Elke dag maken Sean en Vincent tussen 22.00 en 00.00 uur zelf een programma vanuit hun slaapplaats. Waar het duo op vrijdagavond 10 april precies zal aankomen, is nog niet bepaald.

'The Broketrip'
Volg Sean en Vincent via JIM, JIM.be, Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat, van maandag 6 april tot vrijdag 10 april live van 9.00 tot 0.00 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers