Ticketverkoop 'Eurosong 2014' in Sportpaleis valt tegen

donderdag 13 maart 2014

Er zijn opvallend weinig tickets verkocht voor de 'Eurosong'-finale van 16 maart in het Sportpaleis. De VRT kan voorlopig amper een derde van het Sportpaleis vullen met 'Eurosong'-fans.

De droom om 23.000 fans een 'Eurosong'-winnaar te laten kiezen komt niet uit. Het is nog onduidelijk hoeveel tickets er voorlopig verkocht zijn, maar volgens het Sportpaleis en de VRT zitten ze op schema. 'De verkoop kwam inderdaad traag op gang, maar nu gaat het volop in stijgende lijn.'


Toch lijkt de keuze van het Sportpaleis wat te hoog gegrepen. Volgens de woordvoerster van de VRT, Anneke Ernon, wil men 7.000 tickets verkopen. 'En we vermoeden dat we het aantal zullen halen', klinkt het. De Lotto Arena, met een capaciteit van 8.000 plaatsen, was dus misschien een betere optie geweest.

Maar met het Sportpaleis wil de VRT de finalisten voorbereiden op Kopenhagen. 'We willen hen in de eerste plaats een mooie setting aanreiken voor de finale waarbij ze kunnen optreden voor een groot publiek', aldus Ernon.

Hoop
De VRT is ervan overtuigd dat veel tienerfans de jonge groep Bandits willen zien en rekent nog op hun komst. Verder zet de VRT in op performances van bekende Eurosongwinnaars zoals Anne-Marie David, Alexander Rybak, Sandra Kim, Katrina, Kate Ryan, Tom Dice, Roberto Bellarosa, 2 Fabiola en het Russische jurylid Ruslana.

Over de kijkcijfers van 'Eurosong 2014', mag de VRT wel tevreden zijn. Tijdens de vorige show keken meer dan 1,2 miljoen mensen. Ook de vorige afleveringen lokten telkens meer dan 1 miljoen kijkers.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Eurosong 2014

volledig dossier
eurosong2014

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers