'Tik Tak' komt terug op Ketnet Junior

vrijdag 18 januari 2019

Vanaf dit najaar brengt Ketnet Junior een nieuwe reeks van 'Tik Tak'. Dat nieuws werd vanochtend gebracht in 'Bij Debecker' op Radio 1.

Inge Bollens was er te gast. Zij is de kleindochter van de bedenker van 'Tik Tak', Mil Lenssens en was zelf één van de bekende 'Tik Tak-kindjes'. De reeks kwam in 1981 voor het eerst op tv en maakt sinds toen deel uit van het collectief geheugen. Ketnet Junior werkt momenteel aan een nieuwe reeks om opnieuw meerdere generaties peuters en kleuters te boeien met vertrouwde elementen zoals de schaapjes en het schaduwmannetje.


''Tik Tak' was geniaal in al zijn eenvoud, en blijft als concept ook tientallen jaren later nog overeind. Het was trouwens een internationaal succes, want 'Tik Tak' werd onder andere uitgezonden in Australië, Nederland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Het is met immens veel respect voor dat origineel dat we nu werken aan nieuwe afleveringen van 'Tik Tak'. De afwerking en beeldkwaliteit zal voldoen aan de kwaliteitsnormen van nu, maar in materialen, rubrieken en texturen willen we absoluut trouw blijven aan de oorspronkelijke versie. Op die manier zullen ook nieuwe generaties peuters en kleuters dankzij Ketnet Junior kunnen genieten van dit unieke, tijdloze programma.'

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet: ''Tik Tak' was het geesteskind van mijn grootvader Mil Lenssens. Bijna 40 jaar geleden kreeg hij het idee toen hij zag hoe gefascineerd jonge kinderen keken naar de loterij trekking. Ik ben blij dat ze 'Tik Tak' in een nieuw jasje gaan steken en dit najaar weer te zien zal zijn op televisie. Het concept van toen, maar met en voor de kinderen van nu.'

Sinds het najaar van 2018 is Ketnet Junior in de namiddag te zien op het kanaal van Canvas, naast het reeds bestaande aanbod op het Ketnet-kanaal, in de Ketnet-app en op KetnetJunior.be. Zo bereikt het aanbod nog meer peuters en kleuters dan voorheen en komt Ketnet Junior tegemoet aan een vraag van vele ouders. Ketnet Junior zet in op titels van eigen bodem én op maat van de ontwikkeling van de allerjongsten. Vaste waarden zijn onder andere 'Kaatje', 'Bob de Bouwer', 'Bumba', 'Uki', 'Biba & Loeba' en 'Suske & Wiske Junior'.

Ketnet Junior, in de voormiddag op het Ketnet-kanaal, in de namiddag op het Canvas-kanaal. En altijd digitaal via de gratis Ketnet Junior-app, KetnetJunior.be en het YouTube-kanaal van Ketnet Junior.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers