Tim Pauwels presenteert vanaf september 'De Zevende Dag'

vrijdag 30 mei 2014

Tim Pauwels presenteert vanaf september 'De Zevende Dag'. Hij zal dat doen aan de zijde van Ihsane Chioua Lekhli, die dit seizoen een duo vormt met Ivan De Vadder.

Tim Pauwels: 'Journalistiek is als een oud lief dat ik graag terug zie, ik kijk er dus naar uit om opnieuw op het scherm te komen. Het wordt niet vanzelfsprekend om in de voetsporen van Ivan De Vadder treden maar ik ga mij best doen. Ik kom in een heuse traditie terecht: debat op zondag. Elke week zetten mensen  hiervoor speciaal hun televisietoestel aan. Ik vind het een hele eer om vanaf september deze mensen samen met Ihsane Chioua Lekhli te verwelkomen.'


Twee jaar geleden verliet Tim Pauwels tijdelijk de nieuwsdienst om manager beroepsethiek van de VRT te worden. Vorig najaar keerde hij  terug als projectleider verkiezingen. In de aanloop naar 25 mei was Tim Pauwels al even opnieuw te zien in 'Het Journaal' en 'Terzake' als het gezicht van Rekening14, het initiatief van VRT Nieuws om samen met De Tijd, De Standaard en de Katholieke Universiteit Leuven de programma’s van de partijen te berekenen.

Bij 'De Zevende Dag' lost Tim Pauwels dus Ivan De Vadder af. Ivan De Vadder presenteerde het zondagochtendmagazine de afgelopen vier jaar, eerst samen met Indra De Witte, daarna met Ihsane Chioua Lekhli. Hij gaat vanaf september aan de slag op de redactie van 'Terzake' waar hij de politieke cel gaat versterken. Ivan De Vadder is nu al regelmatig te zien in 'Terzake', onder meer als de wekelijkse watcher van het Wetstraatgebeuren op vrijdag.

'De Zevende Dag', elke zondag op Eén om 11.00 uur.
'Terzake', van maandag tot vrijdag op Canvas, 20.00 uur.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers