TMF opnieuw beboet voor 'South Park'-incident

dinsdag 30 oktober 2012

De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media (VRM), legt MTV Networks Belgium een geldboete van 20.000 euro op wegens de niet uitvoering van een door de VRM opgelegde sanctie.

De kamer voor onpartijdigheid en bescherming van minderjarigen van de VRM besliste op 3 juli 2012 om MTV Networks Belgium te waarschuwen voor de vroegtijdige uitzending van de animatieserie 'South Park' op de jongerenzender TMF. In de beslissing werd MTV Networks Belgium ook verplicht om een door de VRM opgesteld bericht te publiceren in de televisierubriek van twee dag- en weekbladen met ruime verspreiding in Vlaanderen, dit op kosten van MTV Networks Belgium en binnen de twee maanden na de verzending van de beslissing.

MTV Networks Belgium diende aansluitend aan de toezichthouder de nodige informatie en documenten te bezorgen waaruit zou blijken dat de opgelegde sanctie werd uitgevoerd.

MTV Networks Belgium liet de VRM weten de afleveringen van 'South Park' na 21.00 uur te programmeren (voorzien van een visueel symbool) en bezorgde de VRM enkele persknipsels van verschillende kranten over de door de VRM genomen beslissing. Echter stelt de VRM vast dat MTV Networks de opgelegde sanctie (het op kosten van MTV Networks Belgium publiceren van een door de VRM opgesteld bericht), niet heeft uitgevoerd.

De kamer voor onpartijdigheid en bescherming van minderjarigen van de VRM besliste dan ook MTV Networks Belgium een administratieve geldboete van 20.000 euro op te leggen.Lees ook:
TMF moet vonnis VRM omtrent 'South Park' publiceren

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers