TOCH een nieuw seizoen van 'Temptation Island'?

woensdag 29 mei 2019

Het heeft er alle schijn van dat er toch een nieuw seizoen komt van 'Temptation Island' op VIJF. Al is dat nog niet bevestigd. Het zwoele realityprogramma lag dit jaar onder vuur en werd meermaals ronduit saai genoemd.

VIJF had het gezegd: het venijn zit 'm in de staart. En dat bleek zo te zijn in het jongste seizoen van 'Temptation Island'. Maar over het hele seizoen genomen was het t-shirtje van Rik en het jurkje van Annelien spannender dan wat er doorgaans in een aflevering gebeurde. Zo oordeelde alleszins de kijker. Het deed dan ook de vraag rijzen of een nieuw seizoen nog wel zin had. Was het format niet gewoon 'op'?


VIJF blijkt nu toch tevreden te zijn over de resultaten. Gemiddeld keken, op de VIJF-doelgroep, 494.744 fans de afleveringen. Dit zijn gecombineerde cijfers live én uitgesteld tot zeven dagen na uitzending gekeken. Dit seizoen verplaatste VIJF 'Temptation Island' ook van donderdag naar vrijdag, pal tegenover het populaire 'The Voice van Vlaanderen' (VTM). Daar hield het programma goed stand en kon zich handhaven met zo'n 33 procent marktaandeel tegenover een kleine 38 voor 'The Voice'. Adverteerders waren eveneens tevreden met de resultaten van 'Temptation Island'.

De kans bestaat dus dat er een nieuw seizoen komt van de realityshow die een co-productie is met de Nederlandse zender RTL 5. In Nederland willen ze graag doorgaan met de 'ultieme relatietest', VIJF heeft nog geen beslissing genomen. Er werd, volgens Het Nieuwsblad, ook nog geen bestelling geplaatst voor een nieuwe reeks.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers