Tom Waes en Anna Drijver spelen undercoveragenten in nieuwe, spannende fictiereeks 'Undercover'

zaterdag 23 februari 2019

Hoe slecht moet je zelf worden om een crimineel te pakken? Wat als je prooi je beste vriend wordt? En wat blijft er van jezelf over als je zolang met een masker rondloopt…?

Vanaf 24 februari pakt Eén tien zondagen lang uit met de langverwachte fictiereeks 'Undercover'. In deze nieuwe, superspannende reeks infiltreren undercoveragenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (de Nederlandse actrice Anna Drijver) in het leven van Ferry Bouman (Frank Lammers), een van de grootste xtc-producenten ter wereld. Ze doen zich voor als een koppel en nemen hun intrek in een caravan op de camping waar Ferry meestal verblijft. Oergezellig, maar ook levensgevaarlijk. Hoe langer het duurt, hoe meer de zaak onder hun huid kruipt. Slagen ze erin om de leugens vol te houden zonder zichzelf te verliezen?


De Vlaamse en Nederlandse topcast bestaat onder andere uit Tom Waes ('Nieuw Texas', 'Aspe', 'Tegen de sterren op'), Anna Drijver ('Komt een vrouw bij de dokter', 'Bride flight', 'Loft'), Frank Lammers ('Zwartboek', 'Michiel de Ruyter', 'Rundskop'), Elise Schaap ('Valentino', 'Ja, ik wil!', 'Familie Kruys'), Raymond Thiry ('Penoza', 'Wolf', 'The paradise suite') en Kevin Janssens ('D’Ardennen', 'Vermist'). Er zijn ook belangrijke rollen weggelegd voor onder andere Katrien De Ruysscher ('Stille waters', 'Thuis'), Manou Kersting ('Cordon', 'Crimi Clowns') en Michael Pas ('Tabula rasa', 'Gent West', 'Code 37').

Nog voor de release op Eén heeft 'Undercover' al een mooi internationaal festivalparcours achter de rug. Vorig jaar in april werd de reeks als enige Belgische genomineerd voor de competitie op het internationale festival Canneséries in Cannes. Tijdens het Duitse Seriencamp Festival enkele maanden geleden heeft Undercover de Publieksprijs in de wacht gesleept. Ondertussen is het programma ook genomineerd voor het Cinequest Film & Creativity Festival, één van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks in maart in Silicon Valley plaatsvindt.

'Undercover' wordt wereldwijd opvraagbaar via Netflix, behalve in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar Netflix voorrang geeft aan de nationale zenders. De opnames voor een tweede seizoen gaan in de lente van start.

Nico Moolenaar ('Vermist') schreef samen met Piet Matthys ('Vermist') en Bart Uytdenhouwen ('Spitsbroers') het scenario en is ook de showrunner. De regie is in handen van Frank Devos ('Chaussée d’amour') en Eshref Reybrouck ('Cordon 2', 'Marsman', 'Hassel'). 'Undercover' wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys.

'Undercover' is een productie van De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus, Gardner and Domm, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends, Gallop en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Undercover bij de meest gevaarlijke drugsbaron
Bob Lemmens en Kim De Rooij, twee undercoveragenten, krijgen de opdracht om undercover te gaan in het xtc-netwerk van Nederlander Ferry Bouman. De Belgische Federale Politie kwam hem een tijd geleden op het spoor. Ferry heeft één van ’s werelds grootste xtc-netwerken en opereert al jaren onder de radar, in de grensstreek van Belgisch-Limburg en Nederlands-Brabant. Hij is slim, aartsgevaarlijk en steenrijk. Al ziet hij eruit als een simpele Hollandse kamper.

Ferry Bouman brengt, ondanks zijn fortuin, zijn tijd het liefst door in een eenvoudige chalet op de volkse camping naast zijn villa. Ferry is aalglad en lijkt ongrijpbaar, dus besluiten de Belgische en Nederlandse politiediensten de handen in elkaar te slaan. Ze installeren hun twee beste undercoveragenten, de Belg Bob Lemmens en de Nederlandse Kim De Rooij, als echtpaar in een caravan vlakbij Ferry en zijn vrouw Danielle (Elise Schaap). Hun opzet is duidelijk: infiltreer in het leven van Ferry, win zijn vertrouwen en introduceer Bob als ‘collega’ waar Ferry zaken mee kan doen.

Bob en Kim merken snel dat dit niet zo eenvoudig is want Ferry is enorm achterdochtig. Ook de vertrouwelingen rond Ferry maken het hen erg moeilijk. Maar na een aantal mislukte pogingen beseffen de agenten waar Ferry’s achillespees ligt: zijn gevoelige vrouw Danielle. Kim speelt als volleerde manipulator op haar in en kan Bob zo binnenloodsen bij Ferry.

En dan pas begint het zware werk: John, de rechterhand van Ferry, vertrouwt Bob voor geen haar, de vriendschap tussen Kim en Danielle wordt erg intens en Ferry heeft een mol bij de politie. Die mol komt steeds dichter bij de identiteit van de undercoveragenten… Bob en Kim spelen ondertussen een koppel en beleven in hun chalet alle conflicten en spanningen van een echt stel. Want hoe langer de agenten in de onderwereld van Ferry vertoeven, hoe meer hun eigen normen en waarden beginnen te vervagen. De langste zaak uit hun carrière zal de twee agenten uiteindelijk dwingen om in de spiegel te kijken en zichzelf af te vragen: wie ben ik echt?

'Tom Waes schittert in 'Undercover', een super spannende politiereeks die je meteen naar de keel grijpt. Samen met Jeroen Meus in 'Twee tot de Zesde Macht', geeft dat een heerlijke nieuwe zondagavond op Eén', aldus Olivier Goris (netmanager Eén).

'Toen het productiehuis De Mensen mij vroeg om een fictiereeks te ontwikkelen voor Tom Waes, was ik vereerd en enthousiast. Tom is een geweldige persoonlijkheid en ik wist van zijn vroegere werk dat er ook een talentvolle acteur in hem schuilging. Samen met mijn vaste schrijfpartners Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen ontwikkelden we het verhaal van 'Undercover'. Een topgangster op een camping, twee undercoveragenten die er een koppel moeten spelen en dit alles tegen de achtergrond van de Limburgse xtc-handel: spanning, relevantie, humor en zelfs een vleugje romantiek zaten van in het begin in het concept verankerd. Met regisseurs Eshref Reybrouck en Frank Devos hebben we een cast van Vlaamse en Nederlandse topacteurs verzameld. Het resultaat is een kleurrijke, gelaagde en bovenal spannende reeks waar ik enorm trots op ben', vertelt Nico Moolenaar (scenarist en showrunner).

'Toen ik de scripts van 'Undercover' las, was ik meteen mee. De personages van Tom en mij zitten direct in de complexe en levensgevaarlijke zaak rond Ferry Bouman. Mijn personage Kim is zo gewend aan het undercoverleven dat ze niet eens meer weet hoe ze normaal contact moet leggen. Ze is zo gewend aan liegen om te overleven dat ze niet meer weet wie ze echt is. Ik vond het te gek om in deze wereld te duiken en met Tom undercover te gaan', Anna Drijver (undercoveragente Kim De Rooij).

'Na jaren van presenteren en tv maken, had ik goesting om terug te keren naar mijn eerste passie: acteren. Toen Nico Moolenaar (showrunner en scenarist) mij de rol van Bob in 'Undercover' voorstelde, wist ik onmiddellijk dat ik in de huid van dit personage wilde kruipen. Ik was erbij toen de reeks in première ging tijdens Cannéseries en de publieksprijs won op Seriencamp en ik hoop dat het Belgische publiek even enthousiast zal reageren op Undercover als de mensen in Frankrijk en Duitsland', Tom Waes (undercoveragent Bob Lemmens)

Aflevering 1 - 24/02
Undercoveragenten Bob Lemmens en Kim De Rooij installeren zich op de camping van xtc-producent Ferry Bouman. Het eerste contact tussen de stugge Bob en de vlotte, Nederlandse Kim loopt niet van een leien dakje. Kim slaagt er al snel in om contact te leggen met Danielle, de vrouw van Ferry. Maar Ferry wantrouwt de nieuwkomers, zeker wanneer zijn rechterhand John een onaangename ontdekking doet.

'Undercover', vanaf 24 februari elke zondag om 21.05 uur op Eén.

De afleveringen zullen ook elke week via VRT NU te bekijken zijn. Alle afleveringen blijven tot 30 dagen na de laatste aflevering beschikbaar, dus tot 28 mei.

'Undercover' is met audiodescriptie te zien op Eén via de taalkeuze. Gelijktijdig is de aflevering met open audiodescriptie, hoorbaar voor iedereen, te zien op het derde kanaal. De uitzending met open audiodescriptie is ook te bekijken via VRT NU.

'Undercover' is vanaf 27 mei beschikbaar in de Movies & Series Pass op Proximus tv. Daarnaast zullen zij ook enkele leuke specials van 'Undercover' aanbieden die alleen bij Proximus te bekijken zijn.

'Undercover' wordt wereldwijd opvraagbaar via Netflix, behalve in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar Netflix voorrang geeft aan de nationale zenders.

Eén, De Mensen en Proximus hebben een online undercover game ontwikkeld (www.een.be/undercover). Iedereen die deelnam aan het spel kon zijn of haar eigen kwaliteiten als undercoveragent testen en kans maken op een duoticket voor het top-secret undercover kick-off event op 16 februari. De vijftig winnaars krijgen er de kans om drie afleveringen in primeur te bekijken.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers