Topcast in nieuwe VTM-reeks 'Gina & Chantal'

maandag 26 september 2016

De opnames van de nieuwe VTM-reeks 'Gina & Chantal', met in de hoofdrollen boezemvriendinnen Tine Embrechts en Nathalie Meskens, zijn sinds kort volop aan de gang.

In de reeks speelt Tine Embrechts de rijke, ietwat naïeve Gina en Nathalie Meskens is haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden ze meegesleurd in een mysterie dat heel hun villawijk in de ban houdt. 'Gina & Chantal' wordt gemaakt door Sylvester Productions, in samenwerking met de stad Lommel en de gemeenten Hechtel-Eksel en Overpelt. Ook de provincie Limburg is partner.


Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in een chique villawijk waar Gina profiteert van haar verworven rechten als vrouw van de welgestelde zakenman Mark. Het heeft er alle schijn naar dat ze hun leven perfect op orde hebben en Gina geniet samen met haar villawijk-vriendinnen Nicky en Eve met volle teugen van het leven. Chantal, de poetsvrouw van de wijk, heeft het daarentegen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze heeft de nodige klappen in het leven gehad. In het zwart gaan poetsen, betekent voor haar dan ook bittere noodzaak. Wanneer er plots heel wat louche dingen gebeuren, staat de villawijk in rep en roer. Samen met haar poetsvrouw Chantal probeert Gina een groot mysterie te ontrafelen.

De cast
Tania Kloek ('De Zonen van Van As', 'Deadline 25/5', 'Aspe') is Eve, de roddelzieke, kleptomane vriendin van Gina. Ze profileert zichzelf als de perfecte en zeer stijlvolle huisvrouw met een groot minderwaardigheidscomplex. Daarnaast heeft ze ook een moeilijke relatie met haar dochter Axelle.

Nico Sturm ('Wat Als?', 'Patrouille Linkeroever', 'Cordon') is Patrick, de man van Eve en een zelfverklaard plastisch chirurg. Hij heeft weinig respect voor anderen, maar dat weet hij goed te verbergen met zijn charme.

Anna De Ceulaer ('Coppers') is Axelle, de dochter van Patrick en Eve. De relatie met haar moeder is niet helemaal wat het moet zijn en dat is een understatement. Met haar vader daarentegen is alles koek en ei.

Joke De Bruyn ('Cordon', 'Deadline 25/5', 'Crème de la Crème') is de egocentrische, niet al te intelligente en door uiterlijk gedreven Nicky.

Robbie Cleiren ('Cordon', 'Coppers', 'Marsman') is Nicky’s man Michel. Hij is een harde werker met een goede inborst en hij heeft een eigen autogarage. Hij is misschien niet één van de knapste, maar is wel een gezellige goedzak. Michel is dol op zijn vrouw, maar hij is ook ziekelijk jaloers en dat zorgt soms voor de nodige problemen.

Mark, Filip Peeters ('The Team', 'De Bunker', 'Salamander'), is de man van Gina. Hij draagt een geheim uit het verleden met zich mee waar Gina geen weet van heeft. Sinds hij haar kent, heeft hij geprobeerd om dat allemaal achter zich te laten, maar een delete-knop voor jeugdzonden bestaat jammer genoeg niet.

Carl, Valentijn Dhaenens ('Albert II', 'Code 37', 'Aspe'), is de link met het duistere verleden van Mark. Hij is knap, heeft uitstraling en is vooral erg manipulatief.

Mourade Zeguendi (P'lan Bart', 'Waste Land', 'F.C. De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant') is Yvan, de stoere rechterhand van Carl, die alle vuile taakjes mag opknappen.

Jonas Van Geel ('Patrouille Linkeroever', 'Wat Mannen Willen', 'Tegen de Sterren op') aka Henk is de love interest van Chantal. Hij zou graag een stap verder gaan in de relatie, maar Chantal stoot hem van zich af uit schrik om gekwetst te worden. Chantal weet echter wel dat ze altijd op Henk kan rekenen.

Frances Lefebure ('Amigo's', 'Spitsbroers', 'Tom & Harry') is verpleegster Jana, een mooie, vrolijke en kleurrijke verschijning.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zoekt Vrouw Europa' (KRO-NCRV)

Verdrinken ze in elkaars ogen? Of moeten ze nog even wennen aan elkaar? De boeren gaan op speeddate. Ze hebben ieder tien briefschrijvers uitgekozen die ze beter willen leren kennen. Ze hebben vijf minuten voor die ene, allerbelangrijkste eerste indruk. De een probeert het met complimenten, de ander geeft een boom cadeau. Wie springen eruit en mag mee op dagdate?

'Boer zoekt vrouw Europa', om 20.25 uur op NPO 1.

Dossiers