Topchef Jeroen Meus 'in brand' na eten pikante peper

woensdag 14 oktober 2009

Dat een kok altijd zelf proeft, is in het kokswereldje een ongeschreven wet. Jeroen Meus zal het geweten hebben. De kijkers die gisteren naar het Canvasprogramma 'Plat Préféré' keken, zagen er hun favoriete tv-kok met de tranen in de ogen na het eten van een hete peper.

Alles gebeurde op een Jamaicaanse plantage tijdens de opnames van 'Plat Préféré'. Jeroen Meus en zijn crew streken daar onlangs neer om het favoriete eten van reggaelegende Bob Marley klaar te maken. Eén van de ingrediënten was de scotch bonnet, één van de meest pikante pepers ter wereld. Nadat Meus nog maar het topje van de peper had afgebeten, spurtte de sterrenkok, als door een wesp gestoken, van het veld om zijn mond te blussen met rum.  
'Een dag ziek ben ik erdoor geweest', verklaarde Meus achteraf.


Het Jamaicaanse avontuur kreeg in België nog een staartje. Na de opnames besloot de keukenploeg van Jeroen Meus een soepje te bereiden met zowat alle groenten die tijdens het kokkerellen in 'Plat Préféré' de revue waren gepasseerd. Waaronder de gekende Jamaicaanse peper. 'Ze hebben drie of vier van die pepers in de soep gegooid, met de gekende gevolgen', sakkert Meus.

'Pikant' weetje nog: sommige scotch bonnets zijn tot zeven keer pikanter dan tabasco. Maar de allerheetste peper is het niet. Die eer is weggelegd voor de naga jolokia of spookpeper uit India. Meus denkt dus beter twee keer na wanneer hij in de toekomst het favoriete eten van bijvoorbeeld Mahatma Ghandi zou willen bereiden.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers