TV OOST, TV Limburg en ATV worden De Buren

donderdag 8 januari 2015

De drie regionale zenders TV OOST, TV Limburg en ATV, die eigendom zijn van mediabedrijf Concentra, worden binnenkort verenigd in een nieuwe vennootschap, De Buren. Dat liet Ernest Bujok van Concentra weten aan persagentschap Belga.

Dat de drie regionale omroepen zich verenigen heeft alles te maken met het nieuwe decreet voor regionale televisie. Door die nieuwe regelgeving krijgen regionale zenders meer kansen tot samenwerking, wat vooral een flinke besparing oplevert.


Voor de redacties van ATV, TV Limburg en TV OOST heeft de fusie alvast geen gevolgen, zo zegt Ernest Bujok, directeur audiovisuele media bij Concentra. De redacties zullen wel nog intensiever gaan samenwerken. Ook voor banenverlies hoeven de redacties niet te vrezen. Concentra wil met de nieuwe organisatie nog meer in journalistiek investeren. De kosten zullen vooral gedrukt worden door bijvoorbeeld te snoeien in managementfuncties.

Na de aankondiging van de fusie heeft ATV-directeur Frank Bell alvast laten weten dat hij het bedrijf verlaat. Naar eigen zeggen raakte hij er niet met Concentra uit wat zijn rol binnen de nieuwe organisatie zou kunnen zijn.

Bron: demorgen.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers