TV VLAANDEREN met HD-uitzendingen in heel België

maandag 28 april 2008

Maandag is aanbieder TV VLAANDEREN officieel gestart met haar HDTV aanbod. Hiermee wordt deze spectaculaire beeldinnovatie inzake beeldkwaliteit meteen beschikbaar in heel België. Met HDTV wordt elk detail loepzuiver op zelfs het grootste plasma- of LCD-scherm gebracht.

T


V VLAANDEREN biedt voor slechts 4,99 euro per maand een eigen HD-pakket aan met topzenders Discovery HD, National Geographic HD en Brava HDTV. Dit pakket wordt binnenkort nog verder uitgebreid, en bovendien worden nu reeds tal van HD-zenders gratis ontvangen via de ASTRA satelliet. Om altijd en overal in België HDTV te kunnen ontvangen, heeft men een specifieke HD-ontvanger nodig. Hiervoor voorziet TV VLAANDEREN de gecertificeerde Philips HD DSR 7121/22 ontvanger die los of in een complete set wordt aangeboden.

De adembenemende schoonheid van de HD-zenders
Het HD-pakket van TV VLAANDEREN bestaat uit zenders die de voordelen van HDTV volledig tot hun recht laten komen: stuk voor stuk pakken zij uit met de mooiste beelden uit natuur en/of cultuur. De superieure HD-beeldkwaliteit wordt hier met volle kracht ingezet om de kijker helemaal van zijn sokken te blazen!

Dankzij de wonderen van HDTV biedt Discovery HD zo'n intense kijk op het cultuur- en wetenschapsleven van de mens dat men met hart en ziel wordt meegevoerd in de werelden die hier vol details op het scherm worden getoverd.

National Geographic HD tast meteen de grenzen van de nieuwe HD-technologie af door met verbluffend mooie beelden nog dieper de natuur in te duiken en deze zo bloot te leggen in al haar pracht en glorie.

Brava HDTV, dat is Cultuur met een grote C én met de meerwaarde van HD: u beleeft hier opera's, balletten en concerten alsof men zelf te gast was in de mooiste schouwburgen van Europa. Pure klasse, 24 uur per dag.

Nieuwe namen om het HD-aanbod te versterken worden weldra bekendgemaakt. De prijs van dit HD-pakket is al even scherp als het beeld: voor slechts 4,99 euro per maand kan men deel uit maken van de technische revolutie die HDTV is. Bovendien wordt dit pakket verder uitgebreid naarmate het aantal HD-zenders stijgt, en ontvangt men via de ASTRA satelliet nog eens heel wat HD-zenders volledig gratis! Ook dit aantal neemt steeds toe, maar voorlopig stellen we alvast de volgende zenders voor:

Van gastronomie tot mode en van juwelen tot interieurdesign: alles op LUXE TV ademt weelde uit. Enkel het beste is goed genoeg voor deze zender en dat betekent dus ook uitzendingen in HD. Binnenkort gratis te ontvangen!

Met topseries, films en live sportwedstrijden onder één dak en in HD, is het Duitse Anixe HD een entertainmentkanaal om u tegen te zeggen. Daarenboven kan het gratis worden ontvangen via de ASTRA 1 satelliet.

Hoe HD via satelliet ontvangen?
Om van het TV VLAANDEREN HD-pakket te kunnen genieten, heeft men natuurlijk in de eerste plaats een schotelantenne nodig. Omdat het HD-pakket en haast alle gratis te ontvangen HD-zenders via de ASTRA 3 satelliet op 23,5 graden oost worden uitgezonden, heeft men hiervoor ook een DuoLNB nodig. Hiermee kan de gebruiker zowel ons standaard zenderaanbod op ASTRA 1 bekijken, alsook het aanbod op ASTRA 3.

Verder heeft men een specifieke HD-ontvanger nodig, zoals de Philips HD DSR 7121/22 die hier speciaal voor op de markt werd gebracht. Net als altijd bij TV VLAANDEREN is de abonnee ook nu vrij om andere hardware te kiezen, maar er werd echter nog geen andere HD-ontvanger gecertificeerd voor gebruik. Voorzichtigheid is dus geboden! Men dient er zeker op te letten dat de ontvanger MPEG-4 ondersteunt en over een HDMI-uitgang beschikt.

Met een HDMI-kabel kan men de HD-ontvanger dan aansluiten op de televisie om beeld te ontvangen in HD-kwaliteit. Dit is enkel maar mogelijk op een HD-ready televisie die ook over een HDMI-ingang beschikt.

Persbericht TV VLAANDEREN
http://www.tvvlaanderen.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers