tvbrussel maakt kersverse interim-baas bekend

dinsdag 3 augustus 2010

Tussen Jan De Troyer en tvbrussel boterde het niet meer. De voormalige hoofdredacteur werd, na een naar eigen zeggen geslaagde carrière van maar liefst 13 jaar, door de zender zonder blikken of blozen aan de deur gezet. Nu is Robert Esselinckx - voorlopig - aan zet.

Tot er een geschikte opvolger is gevonden, zal Esselinckx de honeurs waarnemen. De chef nieuws, ondertussen al 12 jaar trouw in dienst en van geen kleintje vervaard, zal dus provisoir de functie van hoofdredacteur op zich nemen.


De Troyer, nochtans rekenplichtig voor het succes van de zender, voelt zich beduveld, niettegenstaande hij ootmoedig toegaf er hier en daar een stuk of wat 'relaties' op na te houden. Met een instantie buiten tvbrussel, nota bene. Maar volgens Dirk Hoornaert, de voorzitter van de raad van bestuur van tvbrussel, gaat het om een 'onherstelbare breuk in het vertrouwen'. Dit zei hij in De Morgen; vandaar dat de krant het meteen over belangenvermenging had.

Omwille van juridische redenen is de ex-topman van tvbrussel echter genoopt tot stilzwijgen. Maar het gaat in geen geval over fraude, onderstreept hij. Sterker nog, zijn 'inbreng' heeft de regionale zender vooralsnog geen windeieren gelegd. Om hem voor zo'n bagatel te lozen, vindt De Troyer dan ook geheel onbillijk.

Bron: deredactie.be


Lees ook:
tvbrussel stuurt hoofdredacteur Jan De Troyer de laan uit

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers