'Tytgat Chocolat' krijgt eigen Italiaanse remake

vrijdag 13 december 2019

De Eén-fictiereeks 'Tytgat Chocolat' krijgt ruim 2 jaar na de uitzendingen een remake in Italië. Het verhaal van de serie wordt gebruikt voor 'Ognuno è Perfetto', wat 'Iedereen is Perfect' betekent.

De eerste aflevering van de serie start volgende maandag op RAI 1.


'Tytgat Chocolat' is een romantische roadmovie over een groep collega-inpakers in een chocoladefabriek. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs met een mentale beperking. 'We zijn superblij dat de reeks een nieuw leven krijgt in Italië', zegt Pieter Van Huyck, hoofd Fictie van productiehuis De Mensen. 'We hebben destijds enorm moeten knokken om dit project tot een goed einde te brengen.' Volgens hem geloofde niet iedereen dat het programma een succes kon worden. 'Het was inderdaad moeilijk om de hoofdrollen te laten spelen door een gezelschap van acteurs met een beperking. Maar het resultaat was een schot in de roos.'

De originele reeks is duidelijk een succes. Het programma won in 2017 de Prix Europa voor beste Europese ficiteprogramma en is via Netflix in verschillende landen te zien. Italië koos om een eigen versie van de serie te maken. Via productiehuis Fiction Viola Film werd in het hele land naar de juiste cast gezocht.

De kans bestaat dat er ook een Engelse versie komt. Via Channel 4 wordt momenteel gewerkt aan een adaptatie van de reeks. 'We zijn voorzichtig optimistisch dat het ook daar zal lukken', aldus Pieter Van Huyck.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers