Vaarwel 'FC De Kampioenen' (deel 2): Misverstanden troef (filmpje!)

dinsdag 22 februari 2011

Na 21 seizoenen houdt 'F.C. De Kampioenen' er definitief mee op. Niks te vroeg voor de ene, een schande voor de andere. Maar welke mening je ook over de langlopende Eén-sitcom hebt: een icoon van de Vlaamse televisie wordt zaterdag voorgoed ten grave gedragen. Zaterdag zal voortaan nooit meer 'F.C. De Kampioenen'-dag zijn. TV-Visie blikt deze week terug op de leukste fragemnten van 21 jaar oer-Vlaamse, degelijke comedy!

Zaterdagavond: bad, chips en 'FC De Kampioenen'. Het was als kind de perfecte zaterdagavond. Wie had ooit gedacht dat de slechtste voetbalploeg van het land 21 jaar lang heer en meester ging blijven van die zaterdagavond?


Dat die eerste afleveringen dan ook met de nodige heimwee en nostalgie opnieuw bekeken worden, is dan ook geen verrassing.

Laten we terug gaan naar het allereerste seizoen, aflevering twee: 'Koopjes'. Al meteen van de start waren misverstanden de basis voor de scenario's van 'FC De Kampioenen'. Ook in deze tweede aflevering ging het mis tussen Pascale en haar Oscar. Vrouwlief had in het geheim een antieke kast gekocht, terwijl Oscar met dat geld een videocamera bestelde... Al snel kwam de waarheid aan het licht.

Vergeet even de laatste seizoenen en keer terug naar het begin van 'FC de Kampioenen'. Geniet van de originele cast (met Pico, DDT en Oscar) en let vooral op de toch wel zeer jonge cast...





Lees ook:
Vaarwel 'F.C. De Kampioenen': deel 1 (filmpje!)
Expo 'FC De Kampioenen' wegens succes verlengd tot eind maart
Emotioneel afscheid van 'F.C. De Kampioenen' na laatste inlachsessie (foto's!)

DOSSIER: Vaarwel 'FC De Kampioenen'

volledig dossier
fcdekampioenen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers