'Van Gils & Gasten' neemt afscheid

zondag 5 mei 2019

Maandag 6 mei gaat de laatavond-talkshow 'Van Gils & Gasten' zijn laatste week in op Eén. Het was een geslaagd seizoen, met gemiddeld 475.667 kijkers (4+, Live +7), en pieken tot zelfs 614.759 kijkers (aflevering op 27/03).

Lieven Van Gils en de hele ploeg maken er samen met hun gasten een memorabel einde van.


Extra bijzonder wordt de laatste aflevering, op donderdag 9 mei. De rollen worden namelijk omgedraaid tot een 'Gasten & Van Gils'. De gasten zelf nemen het commando over van Lieven Van Gils, die alles vanuit zijn vertrouwde stoel aan het hoofd van de tafel zal moeten ondergaan. Zelf weet hij op voorhand niet welke gasten er langskomen en wat er staat te gebeuren, en werd alles in het grootste geheim door de ploeg voorbereid.

Lieven Van Gils: 'Ik ben volop aan het genieten van de laatste afleveringen van 'Van Gils & Gasten'. Anderzijds zit ik met gemengde gevoelens omdat ik weet dat ik afscheid ga moeten nemen. Afscheid van een programma dat ik met hart en ziel gemaakt heb. Maar vooral afscheid van een fantastische ploeg met wie ik vier jaar lang intensief heb samen gewerkt. De gedachte dat ik hen vanaf donderdag zal moeten leren missen, maakt me nu al verdrietig. Maar ik ben dankbaar dat we kunnen eindigen in schoonheid en dat we er zullen uitgaan met een knal. Ook al weet ik niet hoe die knal er donderdag uit zal zien of gaat klinken (lacht).'

Maandag 6 mei
Siska Schoeters speelt aan de zijde van haar wederhelft in 'Fiskepark', de reeks die Tomas De Soete schreef voor Canvas. Ook vriend aan huis Jan Jaap van der Wal kreeg een rol. Alexander De Croo wordt op de rooster gelegd door Ivan De Vadder. De muziek komt van Warhola.

Dinsdag 7 mei
Niels Destadsbader komt zijn nieuwe single voorstellen. Dalilla Hermans waagt zich met 'Black-out' voor het eerst aan fictie. Angelique Van Ombergen prijkt op de prestigieuze '30 under 30'-lijst voor meest beloftevolle Europese onderzoekers. Ze wil nu de jeugd warm maken voor de ruimtevaart.

Woensdag 8 mei
Arno komt zijn 70ste verjaardag vieren. Marcel Vanthilt komt vertellen hoe hij minstens honderd jaar oud wil worden in zijn nieuwe programma 'Op naar de 100'! In de verkiezingsreeks brengt Ivan De Vadder Hilde Crevits mee. Ook Tine Embrechts heeft enkele pertinente vragen voor de kandidaat-minister president van CD&V.

Donderdag 9 mei: 'Gasten & Van Gils'
Geen 'Van Gils & Gasten' vandaag, maar wel 'Gasten & Van Gils'. Het wordt een bijzondere laatste aflevering waarin de gasten het commando overnemen van Lieven Van Gils, die alles vanuit zijn vertrouwde stoel aan het hoofd van de tafel moet ondergaan. Zelf weet hij niet wat hem te wachten staat en welke gasten er langskomen; de presentator ontdekt samen met het publiek wat er in die laatste aflevering gebeurt.

'Van Gils & Gasten', van maandag tot en met woensdag rond 22.05 uur op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers