Verdwijnt 'Terzake' dit najaar?

vrijdag 9 mei 2014

Het gaat al een tijdje minder goed met Canvas. Het tweede VRT-net kampt al even met een dalend marktaandeel. Daarom wil de openbare omroep dit najaar een vernieuwingsoperatie doorvoeren.

In die vernieuwingsdrang is het mogelijk dat enkele van de jarenlange pijlers van de zender sneuvelen. Zo weet De Morgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het 20-jaar oude 'Terzake' geschrapt wordt. Een ander scenario is dat het duidingsprogramma naar de latere avond verdwijnt.

Canvas wil dit najaar haar programmering een nieuw elan even. En dus is het goed mogelijk dat 'Terzake' niet meer het eerste programma van de Canvas-avond is. Wat er precies gaat gebeuren, is echter nog niet beslist.

'Terzake' heeft het de laatste tijd erg moeilijk. Vorige maand haalde het programma met gemiddeld 137.918 kijkers een dieptepunt in het 20-jarige bestaan. Volgens hoofdredacteur Carl Voet is die daling in kijkcijfers ondermeer te verklaren door het oprukkende succes van de social media. Maar ook het gigantische succes van 'Thuis' op Eén, dat ongeveer gelijkloopt met 'Terzake' kan een verklaring zijn.

Bron: demorgen.be


DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers