Vervolg op 'Kampioen Zijn Blijft Plezant' lonkt

donderdag 28 augustus 2014

De kans is groot dat er een vervolg komt op de succesvolle film van 'F.C. De Kampioenen', 'Kampioen Zijn Blijft Plezant'. Bij producent Skyline liggen daartoe verschillende scenario's op tafel. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

'F.C. De Kampioenen - Kampioen Zijn Blijft Plezant' was eind vorig en begin dit jaar zonder twijfel een succes. De film rond de populairste tv-voetbalploeg van het land kende het sterkste openingsweekend ooit voor een Belgische film. Half februari stond de teller op goed 750.000 bezoekers.


Door dat goede resultaat waren speculaties over een mogelijk vervolg op de prent niet uit de lucht. Maar echt concrete plannen waren er niet. Tot nu. 'Er liggen plannen voor een tweede 'Kampioenen'-film op tafel', aldus Erik Wirix van productiehuis Skyline. Het wordt vooral de uitdaging om opnieuw alle acteurs bij elkaar te krijgen. Niet iedereen heeft namelijk nog behoefte aan een nieuwe 'Kampioenen'-film én enkele acteurs zijn ook volop bezig met andere projecten. Wel enthousiast over de plannen is alvast Herman (Marcske) Verbruggen, zo schrijft Het Nieuwsblad. Verbruggen was ook één van de drijvende krachten achter de eerste film.

Skyline zou ondertussen al enkele voorstellen voor een nieuwe film aan de VRT hebben overgemaakt. Die zal uiteindelijk de eindbeslissing nemen. VRT-woordvoerster Anneke Ernon: 'We sluiten een tweede film niet uit, maar een beslissing is daarover nog niet genomen', zo zegt ze in Het Nieuwsblad. Erik Wirix is zich ervan bewust dat de eindbeslissing bij de VRT ligt: 'Zij zullen de voorstellen bekijken. Hebben ze er geen oren naar, dan stopt het', besluit hij.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers