'Video-op-aanvraag is een succes'

donderdag 21 september 2006

Video-op-aanvraag is een groot succes. Dat beweren Belgacom en Telenet, de twee grote aanbieders van digitale televisie. Vooral de tv-programma's zijn erg populair, zo meldt Telenet.

S


inds een klein jaar bieden de grote Vlaamse zenders hun programma's op aanvraag aan. VRT doet dat via zijn formule Net Gemist, VMMa lanceerde onlangs iWatch. Opvallend is dat de populariteit van de aangevraagde programma's strookt met de kijkcijfers voor de gewone televisie.

Zo was FC De Kampioenen afgelopen zomer het meest opgevraagde VRT-programma, terwijl de reeks nochtans aan zijn zoveelste herhaling toe is. Ook Witse en Fata Morgana werden opvallend vaak opgevraagd. Bij VTM zijn Familie, Wittekerke en Dancing On Ice erg populair.

Bovendien werden ook de zogenaamde previews gesmaakt. VTM bracht afgelopen zomer enkele programma's via digitale televisie nog voor ze op het gewone net uitgezonden werden. Zo konden de kijkers tegen een meerprijs genieten van de nieuwe afleveringen van Familie, Wittekerke of Gooische Vrouwen. Ook die formule kende opvallend veel succes.

Video-op-aanvraag is momenteel enkel mogelijk bij Telenet en Belgacom TV. IN.DI en TV-Vlaanderen bieden deze optie niet aan

Bron De Standaard

Anthony Van der Planken

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers